Vlny 2019 - Kino Cineport

23.8.2019 – 25.8.2019, 23:59

Filmový festival kina Cineport Vlny nabídne desítky promítání, tematické koncerty, diskuze s umělci (zejména skladateli) a další doprovodný program. 

Na své si přijdou zapřísáhlí cinefilové, netflixovští povaleči, béčkaři, milovníci experimentů a neprobádaných hlubin i každý, kdo si rád zajde do kina na dobrý film.

Mág světového filmu, české naděje i éra, kterou máme všichni ještě v živé paměti… Naked Lynch, České vlnky, Touch of the 90’s – to jsou tři hlavní dramaturgické linie festivalu Vlny 2019. Co den, to jiné téma. Co den, to celá řada jedinečných projekcí i tematických koncertů. Těště se na atraktivní průřez Lynchovou filmografií, zasvěcené přednášky o jeho snovém stylu vyprávění i fenoménu Twin Peaks, několik českých premiér, devadesátkové zázraky i průšvihy i na to nejlepší ze současného filmu. Na třech čistě filmových scénách a jedné koncertní vás čeká přes čtyřicet programových bodů.

Součástí festivalového areálu bude i příjemná krytá chill zóna, stánek s velkým výběrem jídla (včetně vege variant), vybavený bar a krásná pláž, ze které je nejlepší výhled na letní kino. Během nočních koncertů se pak celý areál převlékne do videomappingových vizualizací, podobně jako na sesterském festivalu Inverze, který se uskutečnil v květnu. V okolí festivalového areálu se nachází Dolní oblast Vítkovice – industriální kolos ideální na procházku mezi projekcemi.