festival Pražské křižovatky - Národní divadlo

Chcete vědět, co vás čeká a (doufejme) nemine? Bojíte se, že se v množství cizokrajných jmen umělců a skupin (letos jich bude šest) nezorientujete? Váháte, na jakou z přednášek se vydat? A kudy se vlastně ubírá festival Pražské křižovatky?
Přijďte si poslechnout úvod do letošních Křižovatek, který pro vás připravily jejich dramaturgyně, Marta Ljubková a Sodja Lotker.

festival Pražské křižovatky  - Národní divadlo
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

V červnu zveřejňujeme program 3. ročníku Pražských křižovatek, který proběhne od pondělí 30. 9. do neděle 6. 10. 2019. Chcete vědět, co vás čeká a (doufejme) nemine? Bojíte se, že se v množství cizokrajných jmen umělců a skupin (letos jich bude šest) nezorientujete? Váháte, na jakou z přednášek se vydat? A kudy se vlastně ubírá festival Pražské křižovatky?
Přijďte si poslechnout úvod do letošních Křižovatek, který pro vás připravily jejich dramaturgyně, Marta Ljubková a Sodja Lotker.
Dozvíte se, jaký význam takový festival má pro české divadlo, jakou cestu za předcházející ročníky urazil a jakými cestami se bude vydávat dál. Prozradíme vám podrobnosti o hostujících umělcích a představíme díla, která do Prahy přivezou.
Přijďte se zeptat, odpovíme.

Ústřední ambicí mezinárodního festivalu Pražské křižovatky je přivézt do Prahy inscenace, které se pokoušejí vyjádřit ke společenské situaci dnešního světa originálním způsobem. Všechna představení z naší letošní nabídky se dají snadno shrnout pod ideu, kterou jsme si vytyčili loni a již míníme naplňovat i nadále: presentované kusy se vztahují k dnešku – ať už tím, že do dnešního světla staví události dávno minulé nebo nahlížejí otázky nejaktuálnější. Kromě toho však chceme, aby k nám dorazila díla nejvýznamnějších světových umělců. Jako Národní divadlo si klademe za cíl seznámit domácí publikum s nejživějšími trendy mezinárodní scény a také s tvůrci, kteří je určují. Rádi bychom, aby se Pražské křižovatky staly každoročním přehledem toho nejvýznamnějšího, co se dá na evropských festivalech vidět a pracujeme na tom už po třetí rok.