VLASTIVĚDNÉ MUZEUM V OLOMOUCI VYSTAVUJE GIGANTY DOBY LEDOVÉ

26.4.2019 – 23.6.2019, 23:59

Po pěti letech se do Vlastivědného muzea v Olomouci vrací jedna z nejúspěšnějších výstav v jeho novodobé historii, kterou si v roce 2014 prohlédlo bezmála 25.000 návštěvníků.

Přijměte tedy naše pozvání a vydejte se i vy do minulosti staré deset tisíc let. Poznejte tehdejší největší a nejzajímavější obyvatele naší planety. V plné kráse a životní velikosti se vám představí patnáct vyhynulých tvorů z doby ledové z různých koutů světa, jejichž modely byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. Budete mít jedinečnou možnost, a to i během Olomoucké muzejní noci 17. května, podívat se na zvířata zblízka, uvědomit si jejich ohromující velikost a seznámit se nejenom s jejich pravou podobou, ale i způsobem jejich života. Věříme, že stejně jako tisíce návštěvníků před vámi budete i vy ohromeni tvory, které už na naší planetě nepotkáte.

K výstavě je připraven edukační lektorovaný program "Jak se žilo v době ledové", který je určen pro děti z mateřských a základních škol, ale i pro studenty škol středních.

Více na: https://www.vmo.cz/vystavy/160/giganti-doby-ledove-2