Jiřinkový sál v České Skalici ožije hudbou a zpěvem

14.4.2019

Historický Jiřinkový sál Muzea Boženy Němcové rozezní v neděli 14. dubna skladby pro sólový klavír a čtyřruční klavír, violu, zpěv (sólové písně i dueta). Autory budou zvučná jména: Carl Reinecke, Max Bruch, Sergej Rachmaninov, Sergej Prokofjev, Claude Debussy, Antonín Dvořák, Vítězslav Novák, Jaroslav Křička. Posluchačům se představí nadaní studenti Hudební katedry Univerzity Hradec Králové, ŠTUDÁCI 2019.

Jiřinkový sál v České Skalici ožije hudbou a zpěvem

Koncert je již tradičně věnován maminkám a ženám. Vždyť jim vděčíme za to, že na tomto světě jsme, a za péči a lásku, kterou nám věnují.

S mnohými absolventy této školy, kteří na minulých Jarních koncertech v České Skalici vystoupili, se dnes můžete setkat nejen na různých koncertních pódiích. Mnozí možná pomáhají právě i Vašim potomkům odhalovat kouzlo hry na různé nástroje nebo zpěvu. Absolventa této katedry naleznete i v Hudbě Hradní stráže.

Pokud uvažujete o studiu na Hudební katedře Univerzity Hradec Králové, máte jedinečnou možnost vidět a slyšet, a sami se přesvědčit o kvalitách Univerzity Hradec Králové. V umělecké oblasti dominuje vedle sólové koncertní činnosti členů katedry velmi rozsáhlá a úspěšná činnost sbormistrovská. Pedagogové katedry se pravidelně představují na předních světových festivalech v cizích zemích včetně Japonska, Číny, Austrálie, USA a Mexika.

Velkou pozornost katedra věnuje i odborné činnosti studentů. Hudební katedra pořádá pravidelné studentské koncerty, nabízí studentům možnost aktivní činnosti v pěveckém sboru a komorním smyčcovém orchestru. Při katedře pracuje aktivně i pobočka Hudební mládeže České republiky.

„Kdo chce pochopit hudbu, nepotřebuje ani tak sluch, jako srdce.“ Jiří Mahen (český básník, novinář, dramaturg, knihovník, režisér a divadelní kritik)

Tímto koncertem zahájíme naši 21. koncertní sezónu. Přijďte se inspirovat mládím v neděli 14. dubna 2019 od 17 hodin do Jiřinkového sálu českoskalického Muzea Boženy Němcové.

Předprodej vstupenek na Jarní koncert bude zahájen 29. března 2019 v Regionálním informačním centru v České Skalici, vstup ze třídy T.G. Masaryka 33, tel.: 491 453 870,
773 578 112, e-mail: [email protected]