Balet Divadla F. X. Šaldy Liberec: (S)tvoření - Nová scéna Národního divadla

Baletní soubor Divadla F. X. Šaldy představí pražskému publiku (S)tvoření. Hudebně-taneční mystérium inspirované taoistickými texty stojí na principech a prvcích této filozofie. Voda, dřevo, oheň, země a kov. A pět lidských emocí, s nimiž jsou spojovány: strach, hněv, radost, zádumčivost a žal. Jejich barvy, zvuky, vůně, živly i tajemná čísla. Mystérium, rituál, hra, divadlo… to vše umocněné hudebním doprovodem bubenického seskupení Aries. 

Balet Divadla F. X. Šaldy Liberec: (S)tvoření - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

Baletní soubor Divadla F. X. Šaldy představí pražskému publiku (S)tvoření. Hudebně-taneční mystérium inspirované taoistickými texty stojí na principech a prvcích této filozofie. Voda, dřevo, oheň, země a kov. A pět lidských emocí, s nimiž jsou spojovány: strach, hněv, radost, zádumčivost a žal. Jejich barvy, zvuky, vůně, živly i tajemná čísla. Mystérium, rituál, hra, divadlo… to vše umocněné hudebním doprovodem bubenického seskupení Aries. O libreto, režii a choreografii se postarala Alena Pešková.

Host Baletu: leden 2019 – Balet Praha Junior a Pražský komorní balet / Bohemia Balet / Balet Divadla F. X. Šaldy Liberec

foto: Michal Hančovský