Věda hrou aneb Hrátky s chemií a fyzikou

16.6.2018, 10:00 – 18:00

Co se vám vybaví, když se řekne fyzika a chemie? Pokud odpovíte, že úžasné vědecké obory, jste v sobotu 16. 6. 2018 od 10.00 do 18.00 srdečně zváni na náš dětský den. A pokud vás napadlo, že to jsou nudné a těžké školní předměty, jste zváni také. Technické muzeum v Brně spolu s dalšími partnery pro vás připravuje celodenní porci pokusů, soutěží, ukázek a dalších aktivit.

Cena vstupenky: 130 Kč

Úžasné divadlo fyziky ÚDiF připravuje létající show v kulisách zavěšených letadel a vrtulníků muzejní expozice, laserové bludiště i další aktivity. Středoškolští a vysokoškolští studenti chemie chystají celou řadu nejrůznějších pokusů a lektorky ze společnosti Věda nás baví nabídnou aktivity pro nejmenší – děti ve školkovém věku a malé školáky. Svoje stanoviště u nás bude mít i brněnská ZOO. A pokud máte rádi roboty, budete si moci nějaké modely zkusit naprogramovat.

Zajímavá stanoviště pro vás chystá i samotné muzeum. Seznámíte se například s naším Metodickým centrem konzervace, které konzervuje a restauruje vzácné historické předměty a poskytuje v této oblasti poradenství i dalším muzejním institucím. Kolegové z MCK vám představí některé metody, které ve své praxi používají, např. termokameru nebo elektrolýzu. Aktivity pro děti budou přichystané i v oblíbené Technické herně a Výtvarně technické dílně.

V areálu muzea bude mít jako obvykle své stanoviště i Hasičský záchranný sbor JMK. Tam si můžete vyzkoušet aktivity spojené s prevencí požárů a dozvíte se informace, které by se vám mohly někdy hodit.

Dětský den s podtitulem Věda hrou aneb Hrátky s chemií a fyzikou je určen pro děti všech věkových kategorií. Každý by si tu měl něco najít. Třeba právě ve vašem dítěti dříme potenciál nadějného vědce. Přijďte ho k nám objevit a užít si pěkný den s hravou vědou.