Lodní doprava po Orlické přehradě

12. březen 2024, 11:26
Lodní doprava po Orlické přehradě

Vzhůru na palubu, dálky volají! A to v případě největšího vodního díla na řece Vltavě vůbec nepřeháníme. Naštěstí je tu pro unavené poutníky možnost nalodit se na výletní parník, který vás popoveze blíže k vašemu cíli, vy si odpočinete, a ještě si užijete nádherný výlet.

Výletní parníky vyplouvají na hladinu Orlické přehrady hned, jak to stav vodní hladiny dovolí. Slouží jako pravidelná doprava mezi jednotlivými kempy na březích přehrady. Speciální linky vám pak nabídnou třeba okružní plavbu kolem zámku Orlík a hradu Zvíkov. Pokud se rozhodnete pro celodenní výlet, můžete vyrazit od tělesa hráze na dlouhou cestu proti proudu až do Týna nad Vltavou. K dispozici je i speciální restaurační loď, která vám dopřeje nejen zážitek ze samotné plavby, ale i gastronomické požitky místní kuchyně. A pokud jste se právě rozhodli vyplout na společnou cestu životem se svým partnerem, svatba na parníku na Orlické přehradě by mohla být tím ideálním začátkem.

Pro děti jsou připraveny zážitkové plavby s pirátským přepadením pod hradem Zvíkov. Na lodi můžete cestovat i se svým kolem nebo čtyřnohým miláčkem. A když budete mít štěstí, kapitán Josef Zoch vám během cesty i zazpívá.

Na své cestě podplujete i významné mostní stavby, kterými je Orlická přehrada proslulá – Žďákovský most, Podolský most i železniční most na Červené. A pokud se rozhodnete vystoupit a vydat se dál po své vlastní ose, na obou březích přehrady máte k dispozici desítky kilometrů značených turistických tras a cyklotras, které vás zavedou na krásné vyhlídky.

Orlická lodní doprava

telefon.: 382 275 333, 775 777 987
e-mail: [email protected]

www.orlickalodni.cz