Hudební klenoty na kláštereckém zámku

4.7.2018 – 6.7.2018, 23:59

Již počtrnácté se v prostorách kláštereckého zámku uskuteční festival Klášterecké hudební prameny v čele s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným.

Program připravený uměleckým ředitelem festivalu J. Svěceným je letos opravdu bohatý a především atraktivní. Na nádvoří kláštereckého zámku se jako první představí ve středu 4. července populární Miroslav Žbirka s kapelou.

Následující den se v Kostele Nejsvětější Trojice odehraje premiérový koncert orchestru příčných fléten. V nádherném prostředí barokního kostela představí čistě dámské těleso pod názvem Magistri.

V pátek 6. července, opět na nádvoří zámku, ožije Antonio Vivaldi. V unikátním koncertu pod názvem Na Vivaldiho! s divadelními prvky, ve kterém přední čeští virtuosové zahrají nejen původní hudební party. Antonio Vivaldi - fenomenální houslista, nadčasový skladatel nebo i život milující muž v podání Jaroslava Svěceného.

V sobotu večer rozezní zámek Sváteční koncert se sopranistkou Karolínou Žmolíkovou.

A v neděli se na nádvoří zámku představí houslistka Julie Svěcená nebo violistka Jitka Hosprová v koncertním vystoupení s názvem Mozart v Klášterci. Severočeskou filharmonii z Teplic bude řídit korejsko-americký dirigent Jun Kim.

Lístky na tuto jedinečnou akci jsou k dostání na kláštereckém zámku nebo v sítích Ticketart.