FAMU UVÁDÍ: ON THE ROAD - Divadlo Disk

1.2.2018, 19:30 – 21:30

Nenechte si ujít FAMU tituly v pásmu On the Road – i cesta je cíl!

Únorové pásmo vám představí výběr současných studentských filmů napříč několika katedrami FAMU, kde cesta je hlavním motivem a symbolem.
V komedii Nehoda od Š. Štefanidese uvidíte, že i cesta na hřbitov je důležitým středobodem v životě seniora. Dokumentární animovaný film Praha očima cizinců reflektuje pocity lidí, pro které se Praha stala koncem jejich cesty a kteří zde dlouhodobě bydlí. Ve skvěle nasnímaném dramatu Kamion od autorské dvojice A. Macha a M. Blaška budeme sledovat řidiče, kterého na jeho trase potkaly nečekané překážky. Alice hledá svého přítele Bena, který najednou zmizí poté, co byl povolán izraelskou armádou – to je hlavní zápletka filmu Toda rada Ben od režisérky F. Ziegler. Scenárista a režisér J. Volek zachycuje nedělní výlet pražských Rowdies na utkání s Baníkem ve filmu Pojeďme společně vlakem do Ostravy.

A nakonec představíme česko-slovenský studentský film Atlantída, 2003  režiséra M. Blaška, posluchače bratislavské VŠMU. Film vznikl v koprodukci FAMU a VŠMU a byl vybrán v roce 2017 na festival v Cannes do studentské soutěžní sekce Cinéfondation, jedné z nejvýznamnějších soutěží krátkých filmů na světě.