Divadlo v Dlouhé

11. září 2023, 9:32
Divadlo v Dlouhé

Divadlo v Dlouhé patří již více než pětadvacet let k nejúspěšnějším divadlům v ČR a jeho tvorbu dlouhodobě oceňují odborné i divácké ankety, divadelní festivaly i běžní diváci.

Základním rysem je záměrná žánrová a stylová pestrost. Tomu odpovídá i dramaturgie, orientující se především na tituly méně známé, dosud v Čechách neuvedené a neověřené.

Domácí i hostující režiséři přitom často využívají muzikantského, pěveckého a pohybového potenciálu herců, výtvarné a hudební metafory, bohatých světelných a audiovizuálních prostředků. Tím vším se Divadlo v Dlouhé ve spektru českých divadel vymezilo jako divadlo, které překračuje činohru směrem k alternativnímu, hudebnímu či kabaretnímu žánru.

Dalším specifickým rysem Divadla v Dlouhé je kontaktnost jeho představení a kolektivní herecká souhra. Živá rezonance s publikem je dosahována mj. vysokým stupněm energie, kterou do každého představení vnášejí všechny jevištní složky, herci počínaje. I když v uplynulých letech vyrostla v divadle řada skutečných hereckých osobností, či dokonce hvězd, je to právě společná energie a kolektivní duch, které sem přitahují diváky.

Divadlo v Dlouhé se pravidelně věnuje také dětským a mladým divákům, pro něž vedle běžných představení pořádá dva festivaly (Dítě v Dlouhé a 13+). Nejen mladým divákům je určena řada doprovodných programů (lektorské úvody, debaty s tvůrci, prohlídky zákulisí, tvůrčí dílny aj.)

Divadlo v Dlouhé

adresa: Dlouhá 727/39, 110 00 Praha 1
telefon: Centrála, vrátnice 221 778 611, Pokladna 221 778 629, 605 010 774
e-mail: [email protected]

www.divadlovdlouhe.cz

Představení Divadla v Dlouhé