Instalace Hlas lesa ve ŠKODA Muzeu

12.8.2017 – 24.9.2017, 23:59

Desátým rokem obohacuje společnost ŠKODA AUTO českou krajinu o nové stromy.

Grantový program ŠKODA Stromky vznikl v roce 2007, kdy se společnost ŠKODA AUTO rozhodla za každý svůj prodaný vůz v České republice vysadit jeden strom. Prostřednictvím tohoto projektu bylo do konce roku 2016 vysazeno přes 640.000 stromů ve více než 60 lokalitách. Do projektu se každoročně aktivně zapojují desítky zaměstnanců ŠKODA AUTO, kteří rovněž vyhledávají vhodné lokality na výsadbu a společně se svými rodinami se účastní i samotné výsadby. Ruku k dílu tradičně přikládají i ŠKODA trainees a studenti středního odborného učiliště ŠKODA. Společnost ŠKODA AUTO si zvolila výsadbu stromků za velké podpory svých zaměstnanců jako symbol firemní orientace na společensko-ekologické hodnoty.

Ale kdy jste se naposledy ztratili v lese? Na oslavu vysazení půl-miliontého stromu jsme se rozhodli přinést les přímo k lidem pomocí instalace Hlas lesa, která je právě k vidění ve ŠKODA Muzeu. Vydali jsme se do českých hor, abychom zachytili jemné zvuky přírody, které jsme následně poskládali do tematických symfonií. Tyto lesní "orchestry" streamujeme za použití Direct Sound technologie. Náš reproduktor je skryt v obří vznášející se kouli vyrobené z mechu, kamenů, listí a hub a lidé stojící přímo pod instalací jsou okamžitě přeneseni k zurčícímu potůčku uprostřed rozkvetlé lesní louky.

 

Dopřejte si trochu klidu a navštivte tuto jedinečnou instalaci i vy od 12. srpna do 24. září 2017, ve ŠKODA Muzeu denně v rámci běžné otvírací doby.