Ojedinělá výstava Má plast je o designu i recyklaci

11.10.2016 – 28.2.2017, 23:59

Plzeňské DEPO2015 představuje na výstavě Má plast tvorbu světových i českých designérů, hrající 3D tiskárnu i dětskou hernu.

Ikonická židle Sea Chair od londýnského Studio Swine, vyrobená přímo na rybářské lodi z vyloveného plastu, bota vyrobená z pytlácké sítě, PET art umělkyně Veroniky Richterové, berlínští Plastique Fantastique, plastové šperky výtvarnice Nicole Taubinger nebo boty Melissa z recyklovaného materiálu od architektky Zahy Hadid.To jsou některé z exponátů více než desítky umělců, pohybujících se na hraně estetiky, aktivismu, kutilství a designové performance, které můžete od 11. října do konce února příštího roku vidět v plzeňské Kreativní zóně DEPO2015.

V rámci výstavy se představí také 3D tiskárna přestavěná na hudební nástroj, který hraje českou hymnu a přitom ji tiskne z recyklovaného plastu přímo před zraky diváků. Pro děti bude již od 5. října v depu otevřená herna z plastových kontejnerů.

Do depa můžete vyrazit také na Bavorsko-český festival TREFFPUNKT ve dnech 13.-15. 10. Kromě folkloru nebude chybět krytá pivní zahrada s pečenými koleny, klobáskami a pivečkem z Bavorska i Plzně za české ceny. Vstup je zdarma!

Foto: Treffpunkt, Studio Swine – Sea Chair, Benedikt Tolar – plastové formule