DOBRODRUZI: Na cestě za novým životem

5.6.2016 – 25.9.2016, 23:59

Na hravé výstavě pro děti i jejich rodiče v Plzni prožijete na vlastní kůži fascinující příběh emigrantů z Čech na Nový Zéland. 

Na počátku byl dopis z nové země, který v sobě ukrýval naději. Skupina 83 vesničanů ze západočeského Stodu vyslyšela zprávy o lepším životě, prodala veškerý svůj majetek a v roce 1863 se bez možnosti návratu vydala za štěstím na Nový Zéland. Jejich putování bylo dlouhé a zabydlování nelehké.

Během komentované prohlídky výstavou se přenesete zpět v čase na chudý český venkov. Budete se muset rozhodnout - zůstat, nebo odejít navždy? Z plzeňského nádraží se parním vlakem dopravíte do Hamburku, odkud budou vaše další kroky směřovat do londýnského přístavu. Na lodi strávíte následující tři měsíce. Po vylodění na druhé polokouli musíte překonat novozélandské bažiny a získat přátelství maorského náčelníka Te Hemery, který vás naučí přežít v pralese, zúrodnit životně důležitou půdu, ale i tančit domorodý tanec Haka a tetovat svůj obličej.

Prohlídky začínají každou celou hodinu, DEPO2015 je otevřené každý všední den od 11 do 19 h a o víkendu od 10 do 18 h. Výstava trvá až do 25. září.

http://www.depo2015.cz/program-depo-ag14/dobrodruzi-a680