Hradecký Slunovrat 2016

24.6.2016 – 25.6.2016, 23:59

Hudební (či spíše široce kulturní) a rodinný festival na zámku v Hradci nad Moravicí.

Třetí ročník (pátý díl) festivalu bude opět dvoudenní, těšíme se na Vás 24. a 25. června 2015. Opět Vás čeká program na třech hudebních scénách, divadlo, programy pro děti, výstavy, diskuze, gastrostage a další kulturní i jiné lahůdky.

Těšit se můžete na hudební hvězdy jako je Ivan Hlas se svým triem, Jablkoň, skupina O5 a Radeček, Květy, Katarínu Koščovou ze Slovenska, Yellow Sisters, berlínskou kapelu Fiordmoss a několik desítek dalších účinkujících.
Podrobnosti o očekávaném programu naleznete v neustále se rozšiřující sekci Účinkující.

Festival Hradecký slunovrat se koná v malebném prostředí státního zámku v Hradci nad Moravicí.
Primárně do programu zařazujeme skupiny a písničkáře, kteří vydali aktuální nová kvalitní alba.

Na dvou hlavních scénách se představují ti nejlepší z české nezávislé hudební scény, na open scéně dáváme prostor začínajícím a prozatím neznámým umělcům. Hudební program letního festivalu je doplněn diskuzemi, výstavami, workshopy a programem pro děti.
Festival také klade důraz na gastronomii, naleznete u nás skvělé jídlo i nápoje, vybraná vína a velmi si zakládáme na špičkové kavárně, která vždy funguje ve festivalovém areálu.

Hradec nad Moravicí byl v anketě Národního památkového ústavu „O nejpohádkovější hrad nebo zámek České republiky,“ vyhlášen jako nejpohádkovější místo České republiky. Na zámku pobývali Ludvík van Beethoven, Ferenc Liszt, Niccolo Paganini, Cosima Wagnerová, Sidonie Nádherná, Rainer Maria Rilke… V tradici místa, jakožto centra kultury a umělecké inspirace, pokračuje i současný kastelán Radomír Přibyla. Kterému tímto mockrát děkujeme za vstřícnost a podporu naší akce.

Pro nejaktuálnější informace sledujte náš facebookový profil: facebook.com/hradeckyslunovrat

PROGRAM FESTIVALU NALEZNETE ZDE: hradeckyslunovrat.cz