Britští The Southern Blues Kings v Kralovicích

27.5.2016

Anglická hudební skupina The Southern Blues Kings se po úspěšném loňském turné vrátí na konci května do České Republiky. 

Těšte se na pořádnou porci blues a rock’n’rollu 40.-50.let. Milovníci swingu, blues, rock’n’rollu, hudby i tance, ale také nadšenci do retro životního stylu jistě nebudou litovat návštěvy některého z letošních šesti koncertů jejich turné. 

Jako hosté vystoupí, a zároveň své nové CD na koncertě pokřtí Sestry Stupkovy alias The Moonbeans. Živava s Tomášem se před třemi lety odstěhovali do Anglie a i přes tu vzdálenost stihli letos na jaře natočit společně s Terezou (žijící v ČR), CD s jejich vlastní tvorbou. Skladby to budou fanouškům známé, ale oblečené v novém kabátě a s upravenými arrangemi. Více na www.themoonbeans.com 

Kapela The Southern Blues Kings je složená z profesionálů, kteří se na pódiích a nahrávacích studiích setkali s takovými hvězdami jako jsou mimo jiné Ritchie Blackmoore a Ian Gillan (Deep Purple), Ronnie Wood (Rolling Stones), Dan McCaferty (Nazareth), Paul Rodgers (Bad Company, Free, Queen), Johny Cash, Clif Richard, či Bonnie Tyler. 
Bubeník Terry Mabey vyšplhal v 60. letech se svojí kapelou James Royal Set až na první příčky anglických hudebních žebříčků se songy „Call My Name“ a „She’s About a Mover“. Dalšími členy jsou Jim Leach (zpěv, foukací harmonika), Tony Bell (zpěv, elektrická kytara) a Tomáš Široký (kontrabas), rodák z plzeňska nyní žijící v Anglii. 

Více o kapele, termínech a předprodeji vstupenek najdete na webu: www.thesouthernblueskings.co.uk