Kamila Nora Netik / přírodní krajina v Galerii Nativ

28.1.2016 – 17.2.2016, 23:59

Kamila Nora Netik si vybrala fotografii jako médium své tvorby, protože pracuje s realitou, kterou zachycuje, konzervuje a odhaluje, ale přitom zachovává její přirozenost. 

V pořadí druhá autorská výstava v rámci cyklu
Fotografky: přírodní, kulturní a duchovní krajina očima žen

Tentokráte v hlavní roli samota, okouzlení, nicota, nezkrotná příroda, smysl bytí a opět žena jako vypravěčka velkého příběhu.

Ústředním námětem tvorby autorky je anti-město. V jejích očích je naše kulturní krajina deformovaným obrazem nás samých. Nehledá naše kořeny. Je si jimi jistá. Stylizuje nejen ženské tělo do symbolu retro-geneze našeho lidství v přírodní krajině. Svléká ho nebo ho deformuje do éterických forem, které kotví v krajině. V její práci neexistuje dichotomie umělé – přirozené. Osobitou a ve své podstatě cílenou limitací sociokulturních artefaktů dosahuje jednoty, kterou lze chápat jako naléhavou prosbu návratu k naší přirozenosti. Forma následuje obsah. Její výstavní debut IN FOREST WE TRUST proběhl v roce 2011 v Theater Brett ve Vídni. Další autorskou výstavou byl LEAK v roce 2013 pod hlavičkou Fait galerie.

V rámci výstavy se představí dosud nevystavovane práce.