Podpořte české zoologické zahrady svou návštěvou

9. květen 2021, 18:09

 

Do Prahy na gorily, do Brna na lední medvědy. Po pandemické odmlce přivítaly české zoologické zahrady své první návštěvníky. Spojte příjemné s užitečným a vypravte se na výlet za divokými zvířaty i vy!

 

 Zoo Liberec, zdroj: UnsplashZoo Liberec01

Během ubytování v Liberci se na osvěžující procházku vydejte do naší nejstarší zoologické zahrady. Najdete ji nedaleko středu města v půvabném údolí Jizerského potoka. Terén je tu rozmanitější a některé výběhy jsou postaveny na skalnatých stráních. Těšit se můžete ze setkání se zdejšími celebritami – bílými tygry.

Zoopark Chomutov, zdroj: UnsplashZoopark Chomutov

Zoo v Chomutově se zase specializuje na faunu z palearktické oblasti, která zahrnuje Evropu, Asii a část Afriky. Návštěvníci mohou do kouzelného světa zvířat nakouknout díky originálním vyhlídkám a terasám. Během návštěvy zahrady si nezapomeňte zarezervovat hotel v Chomutově a prohlédnout si i historickou část města.

Zoo Zlín-Lešná, zdroj: Unsplash Zoo Zlín-Lešná

Ve zlínské zahradě procestujete celý svět – členěná je totiž podle světadílů a procestujete tak nebezpečnou džungli, nahlédnete do domorodých chýší, projdete se ostrovním královstvím lemurů a v průchozích voliérách si prohlédnete asijské a jihoamerické ptáky. Nevynechejte ani zámek se Zátokou rejnoků, které tu během dovolené na Zlínsku můžete i nakrmit.