Nárůst návštěvnosti Kašpárkohraní, které se konalo v neděli 12. června neohrozil ani déšť! Návštěvníci Kašpárkohraní prokázali, že nejsou z cukru!

13. červen 2016, 21:33
Nárůst návštěvnosti Kašpárkohraní, které se konalo v neděli 12. června neohrozil ani déšť! Návštěvníci Kašpárkohraní prokázali, že nejsou z cukru!

Pražské Letenské sady se v neděli 12. června od 12 do 19 hodin proměnily již poosmé v dětský ráj. Největší rodinný festival Kašpárkohraní přivítal již poosmé malé milovníky hudby, divadla, umění a sportu.

Festival otevřel svým vystoupením Jaroslav Uhlíř, který si pochvaloval smíšený sbor, který našel v návštěvnících Kašpárkohraní. Dále zahrál a hlavně pobavil Ivan Mládek se svým Banjo Bandem. Hudební program završil Kašpárek v rohlíku, kterému se i po dešti sešlo velmi početné publikum plné malých bejbypankáčů a jejich bejbypankáčských rodičů. Všechny ohromily akrobatické  průvody na chůdách  a úžas v dětských tvářích vzbudily výpravné masky a kostýmy úmělců z Amanitas. V areálu festivalu jste mohli potkat Zdravotní klauny, kteří zahnali všechny neduhy smíchem nebo lékem humorinem. Dále návševníci mohli shlédnout dětská divadelní představení a bublinový workshop Václava Strassera. Jako každý rok i letos se mohly děti zúčastnit výtvarných a rukodělných dílen nebo si vyzkoušet fotbal sAC Sparta Praha, FK Dukla nebo ve fotbalovém parku Pražského fotbalového svazu. Na festivalu jste si mohli zaskateovat s mistryní ČR Klárou Kašparovou nebo zkusit japonský bojový sport Kendómistry ČR, dále se na Kašpárkohraní hrálo rugby, tančilo, boxovalo, jezdilo se na koních, hrál gol, florbal, baseball a další sporty.

Naučný program se nesl ve znamení kurzu první pomociČeským červeným křížem a s lékaři z Ústřední vojenské nemocnice včetně prohlídky vybavení přistavené sanitky. S požární ochranou děti seznámily sbory dobrovolných hasičů Nebušice a Suchdol. Největší rodinný festival v ČR Kašpárkohraní vyjádřil již třetím rokem podporu spolku předčasně narozených dětí Nedoklubko, který sdružuje a pomáhá rodičům předčasně narozených dětí. V rámci festivalu se uskutečnila sbírka dětského oblečení. Kašpárkohraní pořádá agentura Riff Raff za finanční podpory Magistrátu hl. m. Prahy a MČ Prahy 7. Záštitu nad festivalem převzali Jan Wolf, radní hlavního města Prahy a starosta MČ Praha 7 Mgr. Jan Čižinský.Veškeré informace o festivalu na https://www.facebook.com/kasparkohrani a www.kasparkohrani.cz