Léto v Levandulovém údolí – prázdniny pro duši

12. červen 2023, 0:44
Léto v Levandulovém údolí – prázdniny pro duši

V Levandulovém údolí s láskou pečujeme o hosty, kteří přijíždějí ochutnat zdraví z BIO Levandule Chodouňské a okolních farem v naší restauraci, pro radu, jak dát tuto šílenou dubu a relaxovat, nabít novou energii a vitalitu z našich skvělých a unikátních produktů s BIO flavonoidy – molekulami života. 

V Levandulovém údolí vyrábíme produkty zdravé výživy v BIO kvalitě, SUPER potraviny a nápoje s místopisným označením chráněného území Barrandien geoparku.

s ochrannou známkou GEOFOOD, s podporou imunity a vyrovnané harmonie těla, mysli a duše i dnů bez nervů, a to právě pro vzácný obsah v této bylině.

V Levandulovém údolí vám také rádi připravíme ozdravné procedury, které vám pomohou celostně s vaším porouchaným tělem, myslí nebo duší.  Napomohou vaší samoléčbě, která je prokazatelně nejúčinnější, bez vedlejších účinků a bez budoucích autoimunních poruch. Každý měsíc máme připravenou stezku s hrou pro dospělé o tradicích, zvycích, pověstech a dědictví našich předků k jednotlivým měsícům v českém kalendáři. V dílnách si vytvoříte bez objednání svůj klobouk, BIO třtinový cukr pro zdravé pečení, BIO čaje nebo lucernu z českých řemeslných dílen.

Pro děti

Levandulové údolí je přátelské k dětem i domácím mazlíčkům. A to jak v naučné stezce českým kalendářem všemi smysly, kde si vyzkoušíte znalosti tradic, zvyků, řemesel a pověstí i pořekadel k jednotlivým měsícům slovanského kalendáře.

Ve vesničce Prvních zemědělců v Čechách si nadrtíte pšenici a pokusíte se uhnětout placku s bylinkami, upečete si tak první chléb.

Na kolovrátku zvládnete vlákno a látko s korálky a dřevěnými ozdobami, hliněnou nádobu, abyste se najedli jako v období Neolitu a také skolit kance může každý člen rodiny.

Hledání pokladu u ježibaby nebo dušiček u levandulového vodníka je součástí vstupenky do Levandulového údolí. Dítě si odnáší nalezený poklad v nádherném hrnku s kloboučkem na dušičky nebo v měšci růžovém, modrém, nebo truhličce různých barev anebo stříbrné mušličky. V areálu je minifarmička pro nejmenší s krávou k dojení, s koníkem a prasátky ke krmení a péči. Zahrádky pro tvorbu okrasné zahrádky a také vodní koryta s vodními vílami, příšerkami a loděmi.

Chceme vrátit věhlas českému bylinkářství a fenoménu českého lázeňství, které stojí na dvou základních pilířích: minerálech a bylinách.

Držte nám palce a zůstaňte nám věrní, budeme za to pečovat nejen o vaše zdraví a chuťové pohárky, ale i čest a věhlas této země.

Je tu u nás mile a krásně. Po každém čase stráveném v našich polích, zahradách, sadu nebo EKO hale odjíždíte nabití energií stejně jako z lázní. Krajina čisté přírody léčí, nezapomeňte.

Psi vítáni na vodítku.
❖ Všechny pondělky v létě zavřeno.
❖ Není potřeba se objednávat.

ČERVEN V LEVANDULOVÉM ÚDOLÍ

 1. 7. – 30. 8. 2023 otevřeno denně 10.00 až 19.00
Všechna pondělí: ZAVŘENO

17.6. a 18.6.      Vítání léta
24. a 25.6.         Svatojánské slavnosti
1. až 9.7.           Meruňkové hody
11. až 16.7.       Třešňové slavnosti
18. až 23.7.       Houbové hody
25. až 30.7.       Grilujeme s bylinkami

1. 8. – 6. 8.    Slavnosti cukety a patizónu
8.  – 13. 8.     Okurkové hody
15. – 20. 8.    Slavnosti sklizně
22. – 23. 8.    Plody lesa na talíři i v dílnách
24. 8.                  Uzavřená společnost
25. – 27. 8.    Levandulové Dožínky
28. – 3. 9.     Letní cukrárna v Levandulovém údolí

www.levanduloveudoli.cz