Jindřichův Hradec vítá návštěvníky s otevřenou náručí

25. srpen 2023, 6:49
Jindřichův Hradec vítá návštěvníky s otevřenou náručí

Stejně jako v ostatních koutech naší krásné země také v Jindřichově Hradci najdete nesčetné množství památek a zajímavých míst, která rozhodně stojí za vidění.

Tisíce tuzemských i zahraničních turistů každoročně obdivují komplex Státního hradu a zámku Jindřichův Hradec, který se svou rozlohou řadí na třetí místo v České republice. V jeho kulisách se o prázdninách uskutečnilo např. činoherní představení „Poprask na laguně“ a na konci srpna návštěvníky čeká operní představení „Nabucco“. Rozhodně si nenechte ujít ani návštěvu Muzea Jindřichohradecka s největším lidovým mechanickým betlémem na světě Krýzovými jesličkami, stejně jako muzeem pořádané výstavy „Nádoba vzpomínek“ či „V zámku a podzámčí“.

Muzeum fotografie a moderních obrazových médií nabízí v letošní sezóně rovněž zajímavé výstavní projekty, které prezentují široké spektrum fotografie. Za všechny jmenujme alespoň společnou výstavu Jiřího a Sophie Tiller „Transmortal nebo výstavu, na které muzeum spolupracovalo s jihočeskými policisty, s názvem „FOTOSTOPA“. Doslova co by kamenem dohodil je to z muzea fotografie do Domu gobelínů, kde můžete navštívit například výstavu tapiserií „Řemesla pro Paříž“ nebo výstavu „Salon textilního umění“, na které se podílel Syndikát výtvarných umělců a Sdružení textilních výtvarníků. V Hvězdárně a planetáriu prof. F. Nušla si užijete bohatý program od projekce hvězdného nebe a filmů s astronomickou tematikou v planetáriu a noční pozorování v kopuli. Ve Výstavním domě Stará radnice můžete kromě stálých expozic zhlédnout například výstavu ilustrací Vítězslavy Klimtové „Pohádková země“. Za návštěvu určitě stojí i aquashow v Obchodně-medicínském centru sv. Florián. Zhlédnout můžete vodní fontánu s obrazci tvořenými kapkami padající vody. To vše v kombinaci se světelnými efekty a videoprojekcí za doprovodu působivé huby.

Projděte se městem s interaktivním průvodcem s tajenkou POZNEJ HRADEC, který je připraven jako mobilní aplikace nebo i v tištěné podobě. Ti, kteří se zúčastní, dostanou rovnou drobné odměny a po skončení soutěže mohou vyhrát další hodnotné ceny.

Novinka letošního roku: Fotbalgolf v Otíně

Objevte neotřelou zábavnou hru, která spojuje oblíbené sporty: fotbal, golf a minigolf! Ať už jste právě oslavili sedmé narozeniny nebo těch svíček na dortu sfoukli desetkrát víc, s fotbalgolfem si přijdete na své. Stačí jen umět trochu kopnout do míče. Nic víc nepotřebujete.

Tip na výlet: Stezka Českou Kanadou

Vydejte se na některou z osmi etap pěší stezky Českou Kanadou, která spojila čtyři hlavní města turistické oblasti – Jindřichův Hradec, Novou Bystřici, Slavonice a Dačice. Celkem měří trasa zhruba 118 kilometrů, přičemž jednotlivé etapy mají délku od 11 do 18 kilometrů.

Tip na AKCI

Na sobotu 16. září 2023 připravil Destinační management Česká Kanada druhou turistickou akci nazvanou Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou. Účastníci výšlapu se tentokrát vydají z Malého Ratmírova do Kaprounu po trase druhé etapy Stezky Českou Kanadou. A tentokrát pro vás máme na výběr ze dvou tras – 12,1 nebo 14,4 km

TIPY na kulturní akce

26. 8. Opera na zámku – G. Verdi „Nabucco“
7. 9. až 10. 9. Okolo jižních Čech – etapový závod – Světový pohár UCI v silniční cyklistice
16. 9. Kanadský tulák – pochod Českou Kanadou
23. 9. Svatováclavské slavnosti

Více informací najdete na: infocentrum.jh.czkultura.jh.cz, www.ckanada.cz