Je VPN tím nejlepším způsobem, jak se věnovat online hazardu?

18. prosinec 2023, 14:32

Online hazard a sázení se stává stále oblíbenějším a s každým dnem si získává nové příznivce. S možností užívat si vše, co nabízí kamenná kasina, bez nutnosti opustit pohodlí vlastního domova se jedná o velmi atraktivní nápad, kterému podléhá stále více lidí z celého světa, kteří se přes nejlepší sázkové kanceláře a online kasina registrují.

Nicméně kasina představují také některé překážky a výběr přes Sazkovekancelare.tv může od hráčů vyžadovat zaměřit se na portály s možností použití VPN a díky tomu si užívat více her a méně obav. Je ale VPN skutečně řešením každého problému? 

Nejdříve je nutné se podívat na to, co je to VPN kasino a jak funguje. Kasina s podporou VPN jsou herními platformami, které umožňují použití tzv. Virtual Private Networks (VPN) neboli Virtuální privátní sítě a tím poskytují hráčům neomezený přístup. VPN hráčům skrýt jejich skutečnou polohu a tím se ujistí, že jsou jim hry a služby dostupné i v regionech, kde má hazard regulace nebo omezení. Kromě toho poskytují zvýšenou míru soukromí, jelikož hráče efektivně chrání před sdílením jejich online identity a aktivity, hráč díky tomu zůstane diskrétní. VPN dále poskytuje bezpečné transakce díky extra míře ochrany a chrání finanční údaje hráčům během těchto transakcí. Robustní prvky soukromí VPN kasina poskytují bezpečné prostředí pro hraní online hazardních her, nabízí klid na duši během hraní oblíbených her. 

Všechny výše uvedené výhody znamenají, že VPN je jasnou volbou pro online hazard, za daných okolností. Například když hráč využívá veřejné Wi-Fi sítě nebo chce získat přístup k obsahu, který je pro danou geografickou oblast blokován nebo dokonce pro vyvarování se cenzury od společnosti, pro kterou pracuje nebo zemi, ve které žije – s použitím VPN je možné tyto překážky zvládat. 

Nic není dokonalé a použití VPN může zahrnovat také podvodné jednání. Zatímco VPN zvýší soukromí a zabezpečení, zároveň může hráčům poskytovat falešný pocit bezpečnosti, jelikož hráčům umožní vstup na nebezpečné webové stránky, kde mohou podlehnout jednání malwarů nebo hackerů. 

Další nevýhodou VPN je to, že pravděpodobně výrazně zpomalí rychlost internetového připojení – pro šifrování dat je nutné převádět je přes různé servery a to následně zpomaluje rychlost připojení. Svou roli za šifrování těchto dat hraje také cena. Přirozený princip VPN zároveň znamená, že více dat je používáno pro šifrování informací hráče. Proto VPN využívá extra dat, což může být problém pro poskytovatele telefonu hráče nebo ISP datové limity. 

Použití VPN pro získání přístupu na české sázkové kanceláře něco stojí. Pokud chce mít člověk klid na duši během jejich použití, je důležité si zvolit spolehlivou, důvěryhodnou a uznávanou VPN. Existuje celá řada VPN softwarů, nicméně první nabídka se může zdát splněným snem, ale úspory mohou ovlivnit bezpečnost hráče. Je všeobecně známo, že celá řada bezplatných VPN ukládá údaje svých uživatelů a vydělává na jejich prodeji inzerčním a marketingovým agenturám. Nehledě na to, že uložené údaje o aktivitě hráčů mohou skončit v rukách kybernetických kriminálníků, vybrané bezplatné VPN totiž obsahují malware. 

Podle údajů EGBA se výnos evropského trhu oproti loňskému roku zvýšil o 23 % - a to díky podpoře opětovného otevření pro nové sázkové kanceláře po pandemii, celkový výnos se tak dostává o 8 % výš ve srovnání s mírou před pandemií. Výnos herního průmyslu dosahuje 38,2 miliard eur, což je celkových 35 % herního průmyslu v Evropě. Růst zažívá také samotný online hazard, společný výnos členů EGBA je 11,6 miliard eur v online hazardu GGR a celkem 225 licencí online hazardu v 21 zemích. Tyto údaje ukazují, že online hazard má rostoucí tendenci a doporučuje se hráčům používat VPN během hraní na online kasinech pro ochranu jejich údajů. Zároveň je ale nutné pamatovat také na to, že VPN má také své slabé stránky.