Janek Ledecký připravuje koncert v areálu Nového zámku v Kostelci nad Orlicí

4. srpen 2021, 17:21
Janek Ledecký připravuje koncert v areálu Nového zámku v Kostelci nad Orlicí

Hudební skladatel, producent, textař, kytarista, zpěvák: to vše je Janek Ledecký, který již několik desítek let patří ke stálicím české hudební scény. Absolvent Právnické fakulty Univerzity Karlovy, frontman rockové kapely Žentour, který se v roce 1992 vydal na sólovou dráhu, a autor úspěšného muzikálu Hamlet vystoupí společně s kapelou 13. srpna 2021 ve 21 hodin v areálu parku Nového zámku v Kostelci nad Orlicí.

V rámci svého Akustického turné představí populární zpěvák program, který je výběrem jeho nejznámějších hitů, doplněný o novinky z posledního alba Na konci duhy. Janka Ledeckého na koncertě doprovodí pětičlenná skupina, kterou tvoří vynikající muzikanti Dave Mendez (basa), Pavel Mucha (klávesy, garmoška), Hanz Sedlář (bicí, perkuse), Edita Čechová a Tereza Navrátilová (vokály).

Společně provedou písně v akustických aranžích. Stane se tak teprve podruhé od roku 1994, kdy vyšel záznam z Unplugged koncertu Janka Ledeckého v podobě úspěšného živého alba s názvem Jenom tak. Nahrávka získala Zlatou desku a Zlatou videokazetu od Warner Home Video za nejprodávanější hudební video roku.

Eric Clapton založil svým geniálním MTV Unplugged novou disciplínu. Uvědomil jsem si, že na Spotify si nejčastěji vyhledávám právě akustické koncerty. Sítem akustického hraní projdou totiž vždycky jenom ty nejsilnější písničky. A těm se dostanete až na dřeň. Keith Richards tvrdí, že rozdíl mezi hraním na akustickou a elektrickou kytaru je jako mezi jízdou na kole a na motorce. Dodávám: je potřeba to střídat. A já už to nevystřídal zatraceně dlouho,” říká Janek Ledecký.

Budu všechno, co si budeš přát, Pěkná, pěkná, pěkná, Na ptáky jsme krátký či Právě teď: to jsou některé z hitů, které oním sítem prošly. Dojde samozřejmě i na písně skupiny Žentour a pár coververzí hudebníkových největších vzorů: jako jsou Rolling Stones, Beatles a Bob Dylan.

„Kvůli pandemii koronaviru jsme v loňské roce bohužel žádný velký open air koncert neuskutečnili. Naposledy v areálu zámeckého parku zpívala Dasha s Pajky Pajk Quintetem v srpnu 2019. Na jejich koncert přišlo tisíc dvě stě padesát posluchačů. Věřím, že se milovníci dobrého českého popu zase vrátí. Součástí scény koncertů Akustického turné Janka Ledeckého je Bar Svět, kde vokalistky Janka Ledeckého při zpěvu divákům čepují pivo od Pivovaru Chotěboř. Myslím, že koncert bude mít skvělou atmosféru letního koncertu pod širým nebem, říká František Kinský, jehož agentura KINSKÝ Art Media ve spolupráci se správou Nového zámku programy napříč žánry v zámeckém areálu pořádá.

Více informací: www.kinskyartmedia.czwww.zamekkostelecno.cz, www.ticketportal.