Mandrage o(d) začátku

18.3.2015, 19:00 – 21:00

Mandrage vyrazí na speciální turné po divadlech

Plzeňská hudební skupina Mandrage vyráží 18.2. na jarní turné. Nepůjde ovšem o turné jen tak ledajaké - populární pětice představí svoji tvorbu v divadelních sálech, za doprovodu mnoha hostujících muzikantů. Hrát se bude čistě akusticky.

Skupina Mandrage vyrazí v únoru na své historicky první akustické turné. K tomuto kroku, který je u nás poměrně obvyklým, se ale rozhodla přistoupit poněkud neotřele. Celé tour, které dostalo název Od ZAČÁTKU, by mělo připomínat spíše divadelní představení, než klasické koncerty. "Divadelní estetika nás baví, považujeme ji za okouzlující. Zároveň je nám líto, že mladší generace už do divadel tolik nechodí a tímto se nám možná povede do divadla přivést i lidi, kteří by tam normálně nešli," řekl o motivaci skupiny frontman Vít Starý.

Divadelní poetika poslouží Mandrage ke zmapování celé historie skupiny, od jejího vzniku v roce 2001, až po současnost. To povede mimo jiné k tomu, že na divadelních prknech zazní akustické verze písní, které kapela ze svých standartních koncertních playlistů, vyřadila už před lety. "Repertoár jsme vybírali dlouho a pečlivě, písně pak aranžujeme od jara 2014" řekl o vzniku turné bubeník Matyáš Vorda a dodal, že to nebylo vždy jednoduché: "Hudba Mandrage je do značné míry elektronická, převléct písně do akustického kabátu nebyla úplně hračka. Práci jsme si ale užívali, myslím, že se návštěvníci mají na co těšit."

Kapelu na každém z koncertů doprovodí vokalistky a "malý orchestr" složený ze smyčcového kvarteta a dechového tria. Koncerty, které by oproti obvyklé produkci Mandrage, měly znít tiše a intimně, nabídnou tedy něco nového i těm, kteří jsou častými frekventanty vystoupení tohoto plzeňského kvintetu. Pomyslným vyvrcholením turné by se měl stát koncert v pražském divadle Hybernia, kam si kapela pozvala speciální hosty.

Skupina Mandrage, existující již čtrnáct let, se vypracovala pozoruhodně vysoko. Andělem oceněná formace vydala čtyři řadové desky, dvě z nich se staly zlatými. Bývá zvykem, že koncerty této plzeňské pětice bývají dlouho dopředu vyprodané, proto, patříte-li mezi milovníky kapely Mandrage, neměli byste s nákupem vstupenek dlouho váhat. První zprávy dávají tušit, že bude o co stát.

Ticketpro