Grabštejn Harmony Fest

14.9.2024, 9:00 – 11:00

Grabštejn HARMONY fest je hudební festival, na kterém proběhne finální kolo autorsko-interpretační soutěže pro mladé muzikanty do 18 let. 

Grabštejn Harmony Fest
  • Adresa:
    Hrádek nad Nisou 463 34

Výběru budou předcházet regionální kola v různých městech ČR. Dvanáct solistů či kapel bude hodnotit porota, složená z významných autorů a muzikantů. Hudební soutěže podobného zaměření poslední roky ubývá, a tak jsme se rozhodli jednu novou přidat. 

O  festivalu...

Nápad uspořádat festival vznikl setkáním dvou dostatečně střelených maminek a zároveň organizátorek. Jednou akcí spojí více záležitostí do jedné zářijové soboty. Organizátorka Štěpa Kašparová pořádala na hradě Grabštejn po 12 let úspěšný festival Worldfest a po hudební akci na hradě se jí stýská. Zároveň se věnuje skupině rodičů dětí s poruchou autistického spektra a jinými neuro-vývojovými poruchami. Druhá organizátorka, Alena Schernstein Vítová, je hlavní iniciátorkou Studia Kokos, které se věnuje hudebnímu vzdělávání mládeže, organizují hudební víkendy, tábory, koncerty. Doma má syna s cystickou fibrózou. Proto není náhodou, že festival bude mít charitativní nádech pro tyto dvě nemoci. Dva symboly „větrný mlýn“ (CF) a „barevný vesmír“ (PAS) budou propletené celým festivalem. Návštěvníci i jejich děti se dozvědí informace o nemocech formou zážitku. Vyrobí si větrník nebo si vyzkouší účinek dotyku haptické interakce, stimulující mozek, vytvořením hmatového hada.

Organizátory festivalu jsou spolky AstronAUT a Studio Kokos.

VÍCE INFORMACÍ NA WEBU FESTIVALU

 

Upozornění:

Na akci může být pro účely propagace SH Grabštejn pořizován audiovizuální záznam. Fotografie, případně videa budou použita na webu a sociálních sítích hradu a organizátora.