Výstava fotografií Příběhy české přírody

15.10.2015, 17:00 – 16.12.2015, 18:00

V české přírodě se každý den odehrávají neopakovatelné příběhy. Dramata, komedie, detektivky, záhady…Často v nich hraje důležitou roli člověk. Zveme vás na výstavu fotografií, která nabízí výjimečné pohledy na českou přírodu a krajinu.

Cena vstupenky: Dospělí 50,- Kč, děti do 15 let a senioři 30,- Kč, rodina 130,- Kč

Prostřednictvím osmi populárně naučných příběhů navíc představuje překvapivá poznání o změnách v české přírodě. „ Česká příroda, to nejsou jen nedotčené národní parky, největší zázraky se mnohdy dějí hned za našimi dveřmi. Rádi bychom výstavou návštěvníky inspirovali k hledání a pozorování bohatství přírody všude kolem nás,“ říká Veronika Němcová, manažerka projektu Příběhy české přírody. Na výstavě budou k vidění také díla předních fotografů Ondřeje Prosického a Pavla Radosty. „Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron projektu Ondřej Prosický.

Výstavu pořádá odborná organizace Beleco a Středočeské muzeum Roztoky od 15. 10. do 16. 12. 2015 na zámku v Roztokách u Prahy.
Akce se koná díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Další info na www.muzeum-roztoky.cz