Den univerzity Hradec Králové – setkání absolventů a přátel 2015

12.9.2015, 10:00 – 16:00

Letošní program myslí na všechny generace a zdaleka nejen na samotné držitele univerzitního diplomu, nýbrž i na ostatní veřejnost. Pod názvem Den univerzity – setkání absolventů a přátel nabízí v sobotu 12. září 2015 někdejším studentům akademický program a prohlídky univerzitních objektů a široké veřejnosti hudební festival. 

Zážitkový program přímo na akademické půdě se uskuteční mezi 10. a 16. hodinou, kdy budou zpřístupněny hlavní univerzitní objekty a další prostory, v nichž si návštěvníci z řad bývalých studentů budou moci prohlédnout místa svých studií i, zcela nové učebny, podívat se na právě probíhající stavbu Přírodovědecké fakulty či projít se novým odpočinkovým parkem, který v areálu při této příležitosti univerzita otevře.

Kromě setkání s bývalými učiteli a posezení se spolužáky nabídne univerzita lahůdku v podobě komentovaných prohlídek přímo s rektorem univerzity či děkany fakult. Připravena je řada poutavých přednášek, vědeckých experimentů a rovněž výstavy dokumentující činnost jednotlivých univerzitních pracovišť. Zájemci si budou moci kupříkladu poslechnout výklad přírodovědce o mykotoxinech kolem nás, líčení historika o životě v našem kraji za dob husitského povstání nebo se podívat na to, jak se dají využívat ve výuce drony. To jsou pouze některá z lákadel, která na účastníky čekají.

Paralelní částí programu bude hudební festival pod širým nebem přístupný veškeré veřejnosti. Přímo v univerzitním areálu vystoupí hudební skupiny Progres 2, Abraxas, Kantoři, Memphis a The Atavists. Pro všechny přítomné budou připraveny herní, taneční a odpočinkové zóny spolu s nabídkou bohatého občerstvením. Festivalová část Dne univerzity se uskuteční v sobotu 12. září od 12 do 22 hodin v univerzitním kampusu Na Soutoku (Hradecká 1227, Hradec Králové).

Podrobný program akademické i koncertní části Dne univerzity – setkání absolventů a přátel naleznete na www.uhk.cz.