Výstava Zabydlená krajina v pražské Galerii 22

17.4.2015 – 13.6.2015, 23:59

Na výstavě Zabydlená krajina se poprvé společně představí tvůrci z inspirativního regionu kolem Malé Skály: unikátní broušené skleněné plastiky sklářského výtvarníka Břetislava Nováka, která je žákem legendy české tavené plastiky - Stanislava Libenského, expresivní intimita obrazů Jana Šimka, který osobitě vykročil z linie svého učitele a maloskalského rodáka Josefa Jíry, konceptuální malíř a sochař Jakub Roztočil, magický symbolismus malířky a performerky Máji Roztočilové a obrazy Vladimíra Vély, ve kterých imaginace a abstrakce vytvářejí výrazný rukopis tohoto mladého malíře.

 Vesměs jde o jména, která již silně rezonují na současné umělecké scéně.

Výstava Zabydlená krajina v Galerie22 propojí pozoruhodné obrazy a sklo s originálním nábytkem různých stylů od biedermeieru po Bauhaus. Cílem je uvést historický nábytek do kontextu současného umění a ukázat, jakým způsobem spolu historie a modernita mohou v dnešní době vést aktuální dialog. Výstavu jsme pojmenovali Zabydlená krajina, neboť krajina v různých podobách autory inspirovala a zabydlení prostoru je společným tématem vystavených děl a nábytku G22.

Zároveň s výstavou Zabydlená krajina, která bude prodejní, představí Galerie 22 novou značku G22 design. Ve svébytné sekci bude nabízet vlastní designovou řadu inspirovanou chromovým funkcionalistickým nábytkem a doplňky stylu Bauhaus.