Druhý ročník GOOD FESTIVALU přivádí do obchodního centra Westfield Chodov udržitelnou módu

3.5.2024 – 12.5.2024, 23:59

Luxusní módní kousky z druhé ruky, designerské workshopy, tematické soutěže, výměnné obchody, tzv. swap party a spousta dalších zajímavých akcí čeká na zákazníky Westfield Chodov v první polovině května. To vše s jedním společným jmenovatelem – udržitelná móda.

Druhý ročník GOOD FESTIVALU přivádí do obchodního centra Westfield Chodov udržitelnou módu
  • Adresa:
    Roztylská 2321/19
    Praha 4 148 00

Akce se koná napříč všemi obchodními centry Westfield v Evropě. Cílem je ukázat a představit návštěvníkům projekty, značky a luxusní secondhandy, které v obchodním centru běžně nenajdou, a také inspirovat k zodpovědnějšímu nakupování. Good Festival v obchodním centru Westfield Chodov bude probíhat od 3. do 15. května 2024.

Workshopy i vesmírný zážitek

Na programu se objeví designerské workshopy, které se budou soustředit na udržitelnou módu. „Odborníci ukáží návštěvníkům, že takzvaná pomalá móda je všechno, ale rozhodně ne nudná a nevkusná. Poradí, jak změnit nákupní návyky nebo si sestavit šatník z udržitelných produktů,“ uvádí marketingová manažerka onchodního centra Kateřina Kleslová.
Výstava českých začínajících návrhářů představí udržitelnou módu od Aleše Hnátka, Johany Skálové, značky AFKA Venduly Niklové a On the boat Jany Hořejší. „Pro návštěvníky máme nachystané také extra služby, jako například ošetření kožených doplňků, které prodlouží jejich životnost,“ dodává Kleslová. Návštěvníci si budou moci mimo jiné nechat vyčistit své tenisky od Samuela Kučery, který je známým odborníkem na čištění obuvi pro osobnosti na Slovensku. K tomu čeká na návštěvníky Good Festivalu také možnost přinést starou džínovinu do sběru k dalšímu použití a dostat zajímavou odměnu.

Hlavním hostem slavnostního zahájení festivalu byl Ilan Eshkeri, britský skladatel filmové hudby, který zde představil svůj nejnovější filmový projekt Space Station Earth. Diváci tak budou mít exkluzivní šanci podívat se na planetu Zemi očima astronauta, připomenout si, jak je náš domov důležitý a že i o Zemi je potřeba se starat a pečovat. Film oslavující planetu Zemi měl slavnostní premiéru v Cinema City 2. května a návštěvníkům se představí pouze ve dvou reprízách.

Co je to vlastně udržitelná móda?

Principem módy, které se také říká slow fashion neboli pomalá móda, je minimalizace odpadu, recyklace, využívání ekologicky nezávadných materiálů a omezení uhlíkové stopy. „Místo toho, abychom oblečení vyhodili, použijeme jej na další výrobu, prodáme do secondhandu nebo směníme za něco jiného,“ vysvětluje slow fashion influencerka Kamila Vodochodská a láká návštěvníky: „Toužíte po značkové módě, ale chcete ušetřit přírodu? V luxusních secondhandech na Good Festivalu si rozhodně vyberete!“

Mediálním partnerem Good Festivalu je časopis Vogue. Festival se koná za podpory značek ECCO, Garnier a C&A.