59. ročník festivalu Kmochův Kolín

7.6.2024, 19:00 – 9.6.2024, 19:00

Festival dechové hudby Kmochův Kolín patří mezi jedny z největších kulturních událostí středočeského regionu. Jde o mezinárodně uznávaný a respektovaný dechový festival královského města Kolína pramenící z dlouhodobé tradice a stojící na zájmu a aktivitě velké většiny obyvatel Kolína a okolí. Pořadatelem festivalu je Město Kolín.

59. ročník festivalu Kmochův Kolín
  • Adresa:
    Karlovo náměstí
    Kolín, 280 02

Festival slavnostně zahájíme v pátek 7. června po 19. hodině na Karlově náměstí, kde zahraje Velký dechový orchestr Kolín – Dolní Chvatliny a Kolínský Big Band se svým hostem, kterým je letos zpěvačka Berenika Kohoutová. Sobotní den bude ve znamení tradic, takže přijměte pozvání na průvod městem a na večerní nocturno v chrámu sv. Bartoloměje.  Z programu nedělního dne nelze vynechat velký monstrkoncert.Na festivalu nebude chybět ani oblíbená tancovačka na Karlově náměstí, kterou vás hudebně provedou dvě dechové hudby – Jižani a Legrúti. Hrát se ale bude i na dalších místech, např. v synagoze, na Zámecké, na Kmochově ostrově, ale i mimo Kolín, například ve Velkém Oseku. 

A co se chystá pro milovníky jiných žánrů? I na ně program letošního „Kmocháku“ samozřejmě myslí a nabízí páteční koncert legendární kapely Olympic, folkrocková kapely Moravians s Eliškou Bučkovou nebo sobotní vystoupení absolutní slavice a slavice roku 2023 Ewy Farne.

https://www.kmochuvkolin.cz/  
https://kolinzije.cz/druhy%2Dcervnovy%2Dvikend%2Dpatri%2Dv%2Dnasem%2Dmeste%2Dfestivalu%2Dkmochuv%2Dkolin/d-1509