Zóna zájmu - Divadlo Horní Počernice

2.4.2024, 19:30 – 21:30

FILM UVÁDÍME V RÁMCI FILMOVÉHO KLUBU HORNÍ POČERNICE

Zóna zájmu - Divadlo Horní Počernice
  • Adresa:
    Votuzská 379/11
    Praha 9 193 00

Rudolf, Hedwiga a jejich děti žijí ve velkém domě s krásnou, udržovanou zahradou. Každý den slaví společnou večeří, vzpomínají na milovanou Itálii, užívají si víkendové výlety k vodě a procházky s přáteli. Zpoza zdí jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý křik. Rudolf Höss je totiž velitel koncentračního tábora v Osvětimi.

Mrazivý snímek Jonathana Glazera o banalitě zla si díky svému výjimečnému zpracování odvezl Velkou cenu z festivalu v Cannes.

„Možná máte pocit, že filmů popisujících hrůzy druhé světové války už jste viděli nad hlavu. Zóna zájmu se ale představě válečného filmu zcela vymyká. Neobjeví se v něm jediná explicitní násilná scéna. Na zem vás ale položí to, co uslyšíte jakoby ledabyle v pozadí. Všechno zlo se k vám dostane v podobě znepokojujících zvuků, děsivých křiků a praskání ohně odněkud za zdí. Za ošklivou betonovou zdí hyzdící Hedwigy vymazlenou zahradu, kterou si tolik přála. Skrze scény z manželského života Hössových k vám dolehne všechna tíha a úzkost historie. Sandra Hüller (v roli Hedwigy) opět hraje jako královna. Výjimečnost filmu podtrhuje i několik nominací na Oscara a Zlaté glóby. A pokud by existovala cena o nejvíc nervy drásající úvodní scénu, vyhrál by ji určitě."
Sabina Coufalová, Aerofilms

Jak se mohu stát členem Filmového klubu Horní Počernice?

Jediné, co musíte udělat je při koupi vstupenky na projekci uvést své jméno,příjmení a e-mailovou adresu, zaplatit 100 Kč a za to obdržíte klubovou legitimaci Asociace českých filmových klubů, jejímž prostřednictvím se stáváte členem FK Horní Počernice. Každá vstupenka pro člena FK HP je o 30Kč levnější.

Mohu na promítané filmy chodit, aniž bych byl(a) členem filmového klubu?

Samozřejmě, že můžete. Mezi členy filmového klubu a nečleny neděláme žádné rozdíly, vítáme každého diváka v hledišti. Jediný rozdíl je v ceně vstupenky na filmy - pro členy FK je každá vstupenka o 30 Kč levnější.

KC Horní Počernice provozuje filmový klub pod hlavičkou Asociace českých filmových klubů (AČFK). Roční členství v klubu stojí 100 Kč (nákup klubové legitimace); členové mají nárok na slevu 30 Kč na každé představení filmového klubu pořádané kulturním centrem, dále mohou uplatnit slevy na akce pořádané AČFK (např. Letní filmová škola) a se slevou pořídí také publikace a DVD vydávané Asociací.