Intervence na fasádu a Výstavní hala - Vzlet

Na konci února proběhne ve Vzletu vernisáž výstavy umělce Jiřího Petrboka , který pro Vzlet připravil výstavu obrazů s názvem Pohádka

Intervence na fasádu a Výstavní hala - Vzlet
  • Adresa:
    Holandská 669/1,
    Praha 10-Vršovice, 101 00
Jeho obrazy mají uhrančivou energii i jisté pnutí a divákovi nabídnou jiné světy, které ale budou velmi povědomé. Je to asi tím, že autor ve své tvorbě nepatrně posouvá realitu, překrývá známé situace i obrazy a skládá je do nových souvislostí. 
 
Těšit se můžete i na Petrbokův banner – na fasádě Vzletu se objeví dílo, se kterým se můžete vznášet!  
 
Jiří Petrbok (1962) je malíř, pedagog a jeden z nejdůležitějších představitelů české malby. Studoval na AVU v Praze u profesora R. Koláře a J. Sopka, od roku 2011 do roku 2023 vedl na AVU ateliér malby. Má za sebou velké výstavy v mnoha českých i zahraničních institucí. V roce 2018 proběhla ve Veletržním paláci velká retrospektivní výstava kurátora Otto M. Urbana.
 
Výstava potrvá do konce září 2024.
 
Galerie Rohovka Vzlet
 
Vasil Artamonov nazval výstavu Ptačí perspektiva a zachycuje v ní to, co ho obklopuje. Díla vznikala poslední tři roky a lze v nich číst metaforický příběh, který se prolíná do drobných kapitol, na jehož pozadí je náš přetechnizovaný svět, který sdílíme s ostatními, jejichž výhledy mohou být velmi rozdílné.  
 
Vasil Artamonov (1980) je malíř a v současné době také pedagog působící v ateliéru malby na FAVU v Brně. Společně s Alexejem Klyuykovem, se kterým tvořil uměleckou dvojici je laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 2010. Ve své konceptuální tvorbě se věnuje tématům historie a současného monopolizovaného světa.

Výstava potrvá do konce dubna 2024.