Sleep Token - Divadlo Archa

30.7.2023, 20:00 – 21:30

V jedinečných prostorách pražského Divadla Archa se uskuteční mimořádná rituální show britské kapely Sleep Token

Mystický, maskovaný zpěvák Vessel bude spolu s fanoušky vzývat nadpřirozenou entitu jménem Sleep a předvede provokativní a hypnotickou podívanou. Londýnská hudební formace vystoupí v Divadle Archa 30. července. Koncert se koná v rámci série Rock for People Concerts a předprodej vstupenek startuje v pátek 26. května od 10 hodin v síti GoOut.net → https://goout.net/cs/listky/sleep-token/kuus/

Tajemní Sleep Token v tuzemsku vystoupí letos hned dvakrát. Vůbec první vystoupení v Česku odehrají v rámci festivalu Rock for People a poté přijde na řadu první headline show, která se uskuteční v unikátním, nejen koncertním prostoru Divadla Archa. Show se odehraje v jedinečném prostředí divadla, které hostí současná scénická umění bez ohledu na žánry a svým působením přesahuje hranice kultur i České republiky.  

Pod hlavičkou Sleep Token se skrývá jedinečná, široce rozkročená vize jednoho anonymního člověka – tichého, maskovaného, vyzbrojeného ohromujícím hlasovým rozsahem, obratným ovládáním kláves a přístupem, který nikdy není menší než plné nasazení. Sleep Token se nedají jednoduše žánrově zařadit. Charakteristické jsou pro ně elektronické prvky, překvapivě melodické vokály, chytlavé refrény a místy dokonce až popový zvuk. To vše doprovází hypnotickou atmosférou a okultními vizuály, takže si u nich každý najde to své. Tajemný zpěvák známý jen pod jménem Vessel vyzývá ve svých představeních příznivce k vyznávání božstva, kterému říkají Sleep a jejich rituály mají čím dál větší moc. Tato britská undergroundová entita v čele s Vessel zahájila 20. června 2019 rituál "Sundowning" skladbou "The Night Does Not Belong To God". Poté Sleep Token začali odhalovat další střípky vydávané při západu slunce s doprovodnými vizualizacemi. 

Druhé album “This Place Will Become Your Tomb” posouvá hranice zvuku do nových oblastí, prolíná žánry a zároveň zachovává jejich naprosto charakteristický přístup. Videoklipy k písním “Alkaline”, “The Love You Want” a “Fall For Me” odhalují různé osobnostní aspekty maskovaného zpěváka. 

Síla Sleep Token roste a rituály přitahují stoupence ve větším počtu než kdykoli předtím. Jen ve Spojeném království se odehrála vyprodaná headline turné a dechberoucí vystoupení na velkých festivalech včetně Downloadu nebo Bloodstock Open Air nebo intimní vystoupení “Room Below” pro ty nejoddanější příznivce.  

Odkaz Sleep Token se začal šířit po celém světě, přičemž Austrálie se nedávno připojila k uctívání během turné s Northlane, po němž následovalo další rozsáhlé turné po Severní Americe s kapelou In This Moment.  

Rok 2023 s sebou přinesl příslib nových rituálů a obětí, počínaje dosud největším shromážděním příznivců Sleep Token, které proběhlo v lednu ve Velké Británii.