Přednášky v Botanické: Ferdinand Leffler – Jak mohu svou zahradou pomáhat planetě

2.3.2023, 17:30 – 19:00

Botanická zahrada si pro vás připravila opravdu pestrý obsah přednášek, který zaujme nejen vášnivé botaniky, ale i nepolíbené laiky, kteří rádi objevují. Celý cyklus se ponese v duchu Asie a přednášet vám budou zajímaví hosté včetně odborníků z řad naší zahrady.

Cena vstupenky: 150,- Kč

Ferdinand Leffler – Jak mohu svou zahradou pomáhat planetě

Jako majitelé zahrad a obyvatelé domů s vnitrobloky si často ani neuvědomujeme, jaký pozitivní dopad na okolní krajinu může mít, když vysadíme strom nebo necháme porůst fasádu rostlinami. Zahradní a krajinný architekt Ferdinand Leffler vidí v kultivaci vlastních pozemků skvělou příležitost jak zároveň pomáhat městům a planetě. Sám při navrhování zahrad a veřejného prostoru myslí nejen na pohodlí lidí, ale také na ochranu půdy nebo zpracování dešťové vody. Na přednášce se podělí o nápaditá řešení, která v praxi fungují jemu a jeho klientům. Přijďte si pro dávku inspirace.

Ferdinand Leffler je nepřehlédnutelnou osobností domácí i zahraniční zahradní architektury. Je také moderátorem úspěšného televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a autorem dvou knižních bestsellerů Žijte ve své zahradě a Zelené pokoje. V rámci své Flera Academy se snaží o osvětu zahradní architektury mezi širokou veřejností, a to především prostřednictvím přednášek a vlastních praktických online kurzů.

Vstupné 150 Kč/přednáška

Součástí vstupenky na přednášku je také vstup do celého areálu botanické zahrady vč. skleníku Fata Morgana. Pokud zvolíte variantu online z pohodlí domova, hodinu před začátkem přednášky od nás obdržíte vstupenku na přednášku i do areálu zahrady s platností do konce dubna