Tento víkend se v Praze rozhodne o mistrech ČR ve skateboardingu

24.9.2022 – 25.9.2022, 23:59

Již o nadcházejícím víkendu ve dnech 24. a 25. září 2022 proběhne vyvrcholení tuzemské skateboardové sezóny. Na pražský ostrov Štvanice zamíří ti nejlepší domácí závodníci, aby se utkali o mistrovské tituly v disciplínách street, park a best trick. Součástí závodů bude letos i lokální zastávka World Rookie Tour, kde budou bojovat jezdci do 14 a 21 let o účast na World Rookie Festu v rakouském Innsbrucku, který se pojede na přelomu září a října.

Závodní víkend odstartuje v pátek od 15:00 volným tréninkem. Sobota bude patřit kvalifikačním závodům juniorů, kteří pak od 17:00 pojedou svoje finále. Dospělí závodníci zahájí v neděli v 11:00 kvalifikací, finálové závody začnou od 16:30 a zakončí je best trick contestem v 19:00, po kterém bude následovat vyhlášení výsledků.

Hodnocení závodů bude probíhat živě skrze LiveHeats, což bude pro diváky znamenat zatraktivnění celého závodu, protože budou mít hned po jízdě k dispozici výsledky jezdce. Dokonce na obrazovkách či vlastních mobilních telefonech uvidí, jak vysoce bodovaný trik či jízdu musí jezdec udělat, aby se posunul na první místo.

Závody probíhají pod záštitou České asociace skateboardingu. Kromě věcných cen si vítězové rozdělí „prize money“ ve výši 81.000 Kč.

Více informací najdete na https://www.czechskateboarding.cz/