Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu

24.9.2021 – 26.9.2021, 23:59

Filmový festival pro děti a mládež míří ze Zlína do Mikulova!

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež, který se uskutečnil již po jednašedesáté ve Zlíně, skončil ve středu 15. září. Filmoví fanoušci však smutnit nemusí, filmy se tentokrát přesouvají i s doprovodným programem do Mikulova na Moravě. Takzvané Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu se v malebném městě na jihu Moravy uskuteční letos již popáté od pátku 24. do neděle 26. září.

Cena vstupenky: 0-120 Kč

Návštěvníci se mohou těšit na snímky, které na jiných místech neuvidí. Slavnostní zahájení, které je připraveno pro širokou veřejnost, se uskuteční již v pátek 24. září od 18.00 hodin, promítat se bude německý snímek MISE ASTEROID.

Během soboty a neděle se bude promítat několik filmů vhodných především pro děti a mládež, vždy od 10.00 hodin dopoledne se bude promítat tzv. pásmo animovaných filmů. „Jedná se o 4 krátké snímky, některé z nich mají 3 minuty, jiné i více než půl hodiny, doporučený věk je od 4 let. Snímky jsou úmyslně krátké, aby udržely pozornost dětí,“ prozradila Petra Eliášová, ředitelka pořádající společnosti Mikulovská rozvojová. Program zakončí v neděli snímek vhodný od 15 let „Jak jsem chodil s Amber“, vysílaný od 18.00 hodin v městském kině.

Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu však nejsou jen o filmech, letošní ročník se nese v tématu „Literatura ve filmu“ a proto je k němu připraven i bohatý doprovodný program, který je zdarma pro všechny. V Galerii Závodný na Lormově náměstí se bude číst z knihy slavné autorky J.K.Rowling – Harry Potter! Přímo před městským kinem v Mikulově bude připravena interaktivní výstava pro děti, která bude reflektovat slavné knižní předlohy a filmové adaptace. Ve dvoře městského úřadu bude postaven tzv. festivalový stan, ve kterém budou probíhat filmové workshopy s názvem Letem animovaným světem! V kinoklubu městského kina je připraveno malování filmových klapek a také vysílání pořadů České televize z brněnského studia. Chybět nebude ani divadelní představení v Galerii Závodný či cimbálová muzika na Lormově náměstí. Program je zkrátka jako každý rok bohatý a rozhodně si vybere každý. Proto pokud nevíte, kam zamířit o víkendu, vyrazte s dětmi do Mikulova na Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu!

Informace o vstupenkách a programu naleznete na webu www.kino.mikulov.cz