Fotografování stokrát jinak: vernisáž fotografické výstavy doplněná o pestrý program v Muzeu romské kultury

23.9.2021 – 27.9.2021, 23:59

Deník života romských rodin - tradice, řemesla, sváteční i všední chvíle. To je výstava Muzea romské kultury Otisk cest. Fotografie Claude a Marie-José Carret. Vernisáž, fotoworkshop i debaty s autory si návštěvníci mohou užít v rámci Festivalu francouzské kultury Bonjour Brno. Program začíná 23. září vernisáží.

Výstavu mohou návštěvníci vidět již od dubna, vernisáž slavnostně výstavu doplní 23. září od 17 h, kdy přijedou i autoři fotografií. A vernisáží to jen začíná: od 24. do 26. se můžete zúčastnit exkluzivního fotografického workshopu. „Ten pro fanoušky fotografie připravujeme ve spolupráci s brněnským ateliérem Komora. Zájemci si budou moci osahat proces tvoření analogové fotografie,“ prozrazuje programová kurátorka výstavy Pavla Břoušková. Součástí workshopu je i diskuze s manžely Carretovými, stejně jako závěrečná rozprava nad vytvořenými fotografiemi, které vám jako zajímavý suvenýr zůstanou. Všichni nadšenci do fotografického řemesla jsou vítáni i na veřejné besedě 25. září od 17 h. Mimo jiné se zde dozvíte výsledky 2. ročníku fotografické soutěže, kterou v kategoriích Romové – naši přátelé a Romové za objektivem fotoaparátu vyhlásilo muzeum s uzávěrkou do 19. září.

Výstava v Muzeu romské kultury představuje kurátorský výběr fotografií manželské dvojice Carretových. Fotografie kromě etnografické hodnoty skýtají i tu uměleckou, více se můžete dozvědět, když navštívíte některou akci v týdnu od 23. do 27. září.

www.rommuz.cz

Foto: © Muzeum romské kultury: Žaneta Turoňová