TRUTNOV – Krkonoše i Adršpach na dosah

25.4.2021 – 31.12.2021, 23:59

Královské věnné město Trutnov leží v údolí horské řeky Úpy a na přilehlých návrších, v zalesněném podhůří Krkonoš, na dosah od skalního města v Adršpašských skalách, v oblasti bohaté na přírodní krásy i historické zajímavosti.

Nevíme, jaké bude kdy počasí, kdy se otevřou památky a hospody, kdy budeme moci na koncert.

Víme ale, kde je pěkně a kam vyrazit na výlet. Do Trutnova určitě!

Máme tu procházek a výletů na několik dnů.

Určitě musíte projít městskou památkovou zónu s unikátním podloubím a také se seznámit s našimi bájnými bytostmi – Drakem a Rýbrcoulem.

V příměstských lesích, které obklopují celý Trutnov, se dá sportovat na outdoor gym, jezdit na horských kolech, opékat buřty či jiné dobroty na připravených ohništích v lesních altánech, chodit jen tak nebo se přiučit historii prusko-rakouské války 1866.

V těsné blízkosti města je obr mezi pevnostmi Stachelberg a další prvky betonového opevnění ČSR z roku 1938. Nejenom sama tvrz stojí za návštěvu. Také celý areál je upravený tak, že návštěvník vklouzne do dějin.

Na druhém konci města, v kouzelném prostředí Čížkových kamenů mají své eldorádo jezdci na horských kolech.  Trutnov Trails svými jednosměrnými MTB stezkami uspokojí začátečníky i experty.

Pro hravé návštěvníky nabízíme questy, hledačky, TRIPPER nebo geosrandy s chytrým telefonem Geofun. Tyto procházky ozvláštní výlet pátráním po dalším směru, luštěním tajenky nebo poutavým vyprávěním.

V Tkalcovně s muzejní expozicí na vlastní ruce vyzkoušíte, jak se zpracovával len a jak se tkalo na stavu. Ve zdejší výtvarné dílně si vyrobíte suvenýr, který vám bude Trutnov připomínat, abyste se nezapomněli vrátit za dalším poznáváním.

Turistické informační centrum Trutnov

Krakonošovo náměstí 72, Trutnov
Tel: 499 818 245
Mail: [email protected]

www.ictrutnov.cz