Studio Hrdinů v říjnu 2019

1.10.2019 – 31.10.2019, 23:59

Studio Hrdinů čekají poslední reprízy inscenace Pár vzkazů veškerenstvu, premiéra scénického dokumentu o Janu Patočkovi a Chartě 77 a mnoho dalšího.

Studio Hrdinů v říjnu 2019
  • Adresa:
    Dukelských hrdinů 530/47
    Praha 170 00

Z říjnového programu Studia Hrdinů bychom především rádi vypíchli jedno z posledních uvedení inscenace hry Wolframa Lotze Pár vzkazů veškerenstvu v režii Jana Horáka a Michala Pěchoučka. V jedné z ústředních rolí účinkuje Eva Hacurová, která byla oceněna jako Talent roku v Cenách divadelní kritiky. Toto představení uvádíme do konce kalendářního roku už pouze 8. října a další repríza už bude jeho derniérou. 

Dále bychom vás rádi upozornili na reprízu naší novinky, adaptace románu švýcarského spisovatele Maxe Frische Stiller /13. října/ v režii uměleckého šéfa brněnského HaDivadla Ivana Buraje. První díl trilogie, kterou doplňují romány Homo Faber a Mé jméno budiž Gantenbein pojednává o člověku, který utekl z vlastního já. Frischův román je předzvěstí konce „velkého subjektu“. Na dramatizaci románu spolupracoval režisér Ivan Buraj s dramaturgem Janem Kačenou.

V říjnu také odstartujeme jedinečné uvedení scénického dokumentu o Janu Patočkovi a Chartě 77. V omezeném počtu pěti repríz budete mít příležitost seznámit se s osobností filosofa Jana Patočky a jeho roli při historické události sepsání Charty 77. Scénický dokument uvádíme ve dvou večerních a třech dopoledních reprízách. Program není pouze edukativního charakteru, avšak si klade za cíl přiblížit tuto éru a osobnost i studentům středních a vysokých škol. Premiéra scénického dokumentu se uskuteční 17. října.