Mime Prague: Mime Collection - Švandovo divadlo

18.10.2019, 20:00 – 22:00

Mezinárodní komponovaný večer pantomimy a fyzického divadla.

Mime Prague: Mime Collection - Švandovo divadlo
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00
Hrají: Michaela Stará, Filip Zahradnický, Mates Petrák, Filip Hajduk, Anton Eliaš & Lukáš Šimon, Trygve Wakenshaw, Jannis Eggelsmann, Umbilical Brothers

Mezinárodní komponovaný večer pantomimy, nového cirkusu a fyzického divadla, ve kterém se představí nová generace nastupujících mimů a performerů, kteří se pantomimou inspirují nebo ji propojují s jinými žánry. Napříč generacemi, napříč žánry tak, aby vše směřovalo k jedinému – k člověku, který se vyjadřuje svým gestem, fyzickými dovednostmi, originální poetikou a kouzlem osobnosti. 

Neopakovatelný zážitek pro ty, kteří mají rádi pantomimu nebo nonverbální divadlo, ale i pro ty, kteří je teprve objevují. 

V představení můžou být některé výstupy v anglickém jazyce. 

Michaela Stará (CZ): Ping Pongue 

Taneční číslo, propojující taneční styl Vogue s elementy žonglování s ping-pongovými míčky. Tvorba Michaely je jedinečná, propojuje různé styly street dance s prvky pantomimy a nového cirkusu. 

Filip Zahradnický (CZ): Vermilion 

Unikátní vystoupení propojující originální žonglérské prvky, loutku, pohyb a osobitý nadhled našeho předního žongléra, který absolvoval na cirkusové škole The Academy of Modern Circus (AMoC) v dánské Kodani. 

Mates Petrák (CZ): Repre

Od pantomimy k akrobacii aneb jak by to vypadalo naopak? Mates je mladý talentovaný mim a akrobat. Je členem skupiny Losers Cirque Company a ve své tvorbě rozvíjí akrobacii do herecké polohy.

Anton Eliaš & Lukáš Šimon (SK): Sugar a bič 

Komická pantomima o dvou robotech, kteří už nemůžou nikomu posloužit, a tak radši baví sami sebe. Ukázku z představení Robo Erectus vol. II představí Anton a Lukáš, kteří patří mezi nejvýraznější mimy nové generace slovenské scény. 

Filip Hajduk (SK): Improbalans

Filip Hajduk je žonglér a klaun, jehož specializací jsou balanční techniky. Malé i nadměrné předměty na bradě nebo na hlavě se staly pro něj rutinou, takže své dovednosti posouvá nad lidské chápaní a zábavnou formou překvapuje diváky, ale i sebe. 

Trygve Wakenshaw (NZL): Nautilus 

Novozélandský mim a komik, který zaujme svým současným vnímáním pantomimy. Trygve představí několik situací ze své mezinárodně úspěšné show Nautilus a překvapí svým sexy pantomimickým striptýzem.

Jannis Eggelsmann (D): Bubbling up

Jannis Eggelsmann je německý nadějný mim nové generace. Průpravu v oboru pantomimy získal na prestižní škole Die Etage v Berlíně. Jeho bravurní technika vyniká propojováním klasické pantomimy s prvky street dance. 

Umbilical Brothers (AUS) 

Mezinárodní komediální fenomén, který propojuje vokální a fyzické schopnosti se směsí pantomimy, grotesky a stand-upu. Světoznámé Duo přijíždí do Prahy se svým představením The Best of The Worst of The Best, které odehraje 19.10.2019 ve Švandově divadle. V rámci Mime Collection představí neopakovatelnou ochutnávku.