NaHlas! International Festival of Voice

30.8.2018 – 2.9.2018, 23:59

Na konci posledního prázdninového týdne proběhne jedinečná oslava hlasu. Zpěváci, skladatelé a performeři z USA, Izraele, Německa, Slovinska a České republiky nabídnou cesty ke zkoumání často netušené síly hlasu, která se ukrývá v každém z nás.

Od čtvrtka 30. srpna do neděle 2. září budou na několika místech v centru Prahy probíhat koncerty, diskuze a umělecké dílny. Hlavním hostem festivalu je Johnathan Hart Makwaia (USA), fenomenální zpěvák užívající technik rozšířeného hlasu (extended vocal technique). Dalšími osobnostmi, které představí nové přístupy ke zpěvu i mluvenému slovu, jsou Ralf Haarmann (looping), Christiane Hommelsheim (voice performance), Mateja Gorjup (Slovenian Folk Songs Recomposed), Walli Höfinger (But Not Songs), Ivana Vostárková (mluvené slovo), Smadar Emor (hlas a tělo), Annabelle Plum (improvizace) a kapela Ty Syčáci.

Festival pořádá NEIRO Association for Expanding Arts pro všechny, kdo chtějí objevit cestu ke správnému dechu, vnímání vlastního hlasu a jeho užívání jak v hudebních, tak i jiných každodenních činnostech.