Pražská muzejní noc 2018

10.6.2018, 19:00 – 11.6.2018, 1:00

Do muzea v noci? Letos již počtrnácté. Vstup a doprava ZDARMA.

Již tradičně patří druhá červnová sobota v Praze muzeím a galeriím. Letošní Pražská muzejní noc nabídne 49 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 79 objektech, zajímavý program a jedinečnou atmosféru.

Dopravu mezi jednotlivými objekty opět zajišťuje Dopravní podnik hlavního města Prahy prostřednictvím 10 speciálních muzejních autobusových linek.

Vstup do všech objektů je zdarma, s výjimkou NKP Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné 1 Kč.


Informační stany budou pro návštěvníky akce připraveny na tradičních místech. V pátek od 12. do 19. hodiny před Historickou budovou Národního muzea. V den konání akce, v sobotu 10. června, od 10 do 24 hodin na témže místě a na nám. Jana Palacha. Pracovníci informačních stanů ochotně poradí s výběrem muzeí, doprovodného programu a dopravou k objektům. K dispozici budou také mapy dopravy s přehledem zapojených muzeí.

Váš osobní program sobotní noci si můžete naplánovat v sekci Program. Seznam objektů, do kterých se půjdete podívat či seznam programů, na které se chystáte, si můžete nejen vytisknout a přinést s sebou, ale i sdílet s vašimi přáteli na sociálních sítích.


Soutěžte s námi! Chcete vyhrát triko letošní Pražské muzejní noci a další zajímavé ceny? Letos jsme pro vás připravili hned 2 soutěže. V sekci Fotokvíz poznejte správně 10 objektů na obrázku a tričko může být vaše. Druhá soutěž probíhá na Facebooku. Kdo nasdílí své video z akce na událost PMN 2017 a označí příspěvek #soutezPMN, může vyhrát tričko PMN, dvě volné vstupenky do Národního muzea a originální šperk – přívěsek z pravého meteoritu! Pravidla videosoutěže.