Roztančené jeviště: Souboj divadel Praha - Švandovo divadlo

Herci a herečky z osmi pražských divadel v jedinečné taneční show.

Roztančené jeviště: Souboj divadel Praha - Švandovo divadlo
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

Každý ze soutěžících herců a hereček si vylosuje jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují a předvedou před porotou za hudebního doprovodu kapely Gin in Jam během finálového večera dne 10. března 2018 ve Velkém sále Švandova divadla.

Mezi zúčastněná divadla patří: Dejvické divadlo, divadlo Semafor, Divadlo v Celetné, X10 – Strašnické divadlo, divadlo Broadway, divadlo Kalich, Divadlo na Vinohradech a Divadlo v Rytířské. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Jmenovitě to jsou: Tereza Rumlová, Lenka Krobotová, Lucie Černíková, Šárka Vaculíková, David Gránský, Jakub Gottwald, Jaromír Nosek a Milan Peroutka. 

Moderátory finálového večera budou Tereza Kostková a Libor Bouček.

Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých z oblastí. Mezi porotce prvního pražského ročníku zasednou napřiklad Veronika Lálová, Daniela Drtinová, Andrea Hoffmannová, Dana Morávková a další. 

Na závěr večera budou vyhlášeni tři vítězové: třetí místo – vítěz tipovací soutěže, druhé místo – divácký vítěz (na základě hlasování během finálového večera) a první místo – hlavní vítěz/vítěz poroty.

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové s. r. o. byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. Po tamním diváckém i všeobecném úspěchu již proběhl druhý ročník v Mladé Boleslavi, vedle toho se připravuje stejná verze pro Západočeské divadlo v Chebu a v jednání jsou i další oblastní divadla. 

NAVŠTIVTE FACEBOOK AKCE. 

Dne 17. 1. proběhla v kavárně ŠD tisková konference k projektu a na ní si soutěžící páry vylosovali, se kterými tanci budou soutěžit:

Lucie Černíková & Jakub Necpál (Divadlo Semafor) – Valčík a Rumba
Šárka Vaculíková & Ondřej Borský (Divadlo na Vinohradech) – Quickstep a Jive
Tereza Rumlová & František Kopecký (Divadlo V Celetné) – Waltz a Paso Doble
Lenka Krobotová & Martin Šimek (Dejvické divadlo) – Waltz a Samba
David Gránský & Zuzana Šťastná (Divadlo Broadway) – Quickstep a Cha Cha Cha
Jakub Gottwald & Tereza Šimáčková (X10 – Strašnické divadlo) – Slowfoxtrot a Rumba
Jaromír Nosek & Libuše Hybšová (Divadlo v Rytířské) – Slowfoxtrot a Samba
Milan Peroutka & Tereza Řípová (Divadlo Kalich) – Tango a Jive

Délka představení: 3 hodiny včetně přestávky
Hrají: Tereza Rumlová, Lucie Černíková, Šárka Vaculíková, David Gránský, Jakub Gottwald, Jaromír Nosek, Jaromír Nosek, Milan Peroutka, Lenka Krobotová
Datum premiéry: 10. 3. 2018