Filmy nemají dovolenou aneb Letní premiéry v kině Vatra

1.7.2017 – 31.8.2017, 23:59

Jak je v posledních letech zvykem, přinesou prázdninové měsíce do českých kin řadu očekávaných novinek. Kino proto i v červenci a srpnu bude hrát až na výjimky každý den dvakrát. Během léta se ale zkrátí pokladní hodiny, prodej vstupenek bude ve všední dny i o víkendu začínat až v 16:00 nebo 1 hodinu před začátkem prvního představení, pokud by to začínalo dříve.

První prázdninovou premiérou je 5. července Spider-Man: Homecoming - nový samostatný film sympatického komiksového hrdiny, který nově chrání New York pod hlavičkou svých zkušenějších kolegů z Avengers.

O týden později Válka o planetu opic uzavře vědeckofantastickou filmovou trilogii, která započala roku 2011. Antiutopické drama realisticky natočené díky vyspělé trikové technologii přináší pohled na Zemi, kde po zhroucení lidské civilizace, přebírají hlavní iniciativu inteligentní lidoopi.

Ve čtvrtek 20. července vtrhnou do kin agenti Valerian a Laureline a jejich úžasné kosmické dobrodružství Valerian a Město tisíce planet. Jedná se o nejdražší francouzský film všech dob plný ohromujících vesmírných světů a záhadných bytostí. Snímek s hvězdným mezinárodním obsazením natočil legendární režisér Luc Besson (např. Brutální Nikita, Pátý element, Lucy) na motivy kultovního francouzského komiksu, který kdysi inspiroval i Hvězdné války.

Jiný slavný režisér Christopher Nolan (např. Počátek, Temný rytíř, Interstellar) posílá do kin válečné drama Dunkerk (v kině Vatra od 22. července). Film podle skutečných událostí z 2. světové války o záchraně 400 tisíc spojeneckých vojáků, kteří se na jaře 1940 ocitli v obklíčení na francouzském pobřeží.

Dětem je určen belgický animovaný film Maxinožka (od 29. července) s vtipnou zápletkou. Chlapec Adam tak dlouho pátrá po svém záhadně zmizelém otci, až zjistí, že je synem legendárního lesního muže. Společně s ním pak v přírodě zažije spoustu dobrodružství.

V srpnu budou mít premiéru hned tři ostře sledované české filmy. Historické drama Křižáček s Karlem Rodenem v hlavní roli se představí v hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a do kin vstoupí 3. srpna.

Zdeněk Svěrák jako scénárista a jeho syn Jan Svěrák jako režisér se vrátili do časů Obecné školy a ve filmu Po strništi bos ukážou, jak žili Součkovi za Protektorátu, kdy se přestěhovali na venkov k příbuzným. V roli rodičů se tentokrát představí Tereza Voříšková a Ondřej Vetchý. Snímek má premiéru 17. srpna.

Poslední premiérou letošního léta bude 31. srpna animovaný trikový film Hurvínek a kouzelné muzeum. Na projektu režiséra Martina Kotíka, který za účasti zahraničních i českých animátorských týmů vznikal sedm let, pracovala do svých posledních dnů i ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová, která také dabovala Máňičku.

Letní nabídku kina Vatra doplní i reprízy úspěšných snímků Vetřelec: Covenant, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Auta 3 a Já, Padouch 3. Na své si přijdou i náročnější diváci například při dánské komedii Zabijáci z maloměsta nebo americkém dramatu Oklamaný. Aktuální program a informace k filmům vždy naleznete na www.kinovatra.cz.