Podzimní taneční kurzy ve Vsetíně

7.9.2017, 19:00 – 16.12.2017, 22:00

Dům kultury Vsetín přichází také pro letošní 27. podzimní sezónu s nabídkou tří tanečních kurzů pro žáky základních škol, mládež i dospělé, které odstartují v září pod odborným a zkušeným dohledem Mileny Šmigurové.

 Čtvrteční a sobotní večery budou od září patřit tancechtivým dívkám, mladým mužům i dospělým. Podzimní taneční kurzy odstartují počínaje 7. zářím hodinami pro mládež, které budou probíhat převážně ve čtvrtky (změna termínů jednotlivých lekcí vyhrazena) od 19.00 do 22.00 hodin na parketu velkého sálu Domu kultury. Dohromady se mohou mladí tanečníci těšit na 15 lekcí včetně závěrečné kolony, která se uskuteční v sobotu 16. prosince od 17.00 hodin. Náplní tanečních hodin pro mládež je výuka základů 17 tanců a společenské výchovy. Do rozvrhu druhé poloviny kurzu jsou zahrnuty i základy stolování a bonton.

Taneční hodiny pro žáky základních škol a taneční hodiny pro dospělé začnou o týden později
16. září a budou probíhat v prostorách Klubovny K3 převážně v sobotu (změna termínů jednotlivých lekcí vyhrazena) od 17.30 a 20.00 hodin. Žáci základních škol si budou během 8 dvouhodinových lekcí osvojovat  celkem 12 tanců včetně základů společenské výchovy. Závěrečný večer se uskuteční v sobotu 11. listopadu v 18.00 hodin ve velkém sále Domu kultury.

Taneční hodiny pro dospělé jsou určeny pro taneční páry od 18 let. Kurz je vhodný pro páry, které již nějaké taneční hodiny absolvovaly, ale i pro páry, které si chtějí základní tance zopakovat. Celkem 7 dvouhodinových lekcí zakončí v sobotu 18. listopadu od 20.00 hodin závěrečný večírek za doprovodu živé hudby.

Taneční a společenské výchově tanců se paní Milena Šmigurová věnuje již tři desetiletí a taneční kurzy v Domě kultury Vsetín vede od samého počátku. Její taneční průpravou tak prošly stovky mladých lidí ze Vsetína a okolí – mezi nimi také Miroslava Kocůnová, koordinátorka kurzů z pořádajícího Domu kultury, která zavzpomínala na „taneční“: „Za sebe můžu říct, vlastně i za mé spolužáky, že jsme si to tehdy náramně užívali. Bylo skvělé trávit společný čas mimo školu. Výborná atmosféra i přístup obou lektorů zapříčinil to, že z některých účastníků dokázali manželé Šmigurovi pod svým vedením vykřesat prvotřídní tanečníky a někteří konečně pochopili, že ohýbat se lze i v kolenou. (smích) Samozřejmě díky některým jedincům vznikaly velice vtipné chvilky a dodnes jsem moc ráda, že jsem u toho mohla být. Závěrečný večer byl pro nás dost stresující, protože jsme museli zvědavým rodičům ukázat, co jsme se všechno naučili. Ale i přes veškerou nervozitu, pošlapané nohy a uhýbání z rytmu bylo úžasné pozorovat dojetí v jejich očích.“

Zájemci se mohou přihlašovat (nejlépe v páru) v pracovních dnech na sekretariátě Domu kultury od 8.00 do 15.00 hodin ([email protected]) nebo na pokladně kina Vatra od 13.00 do 19.00 hodin, ale i o víkendech - 60 minut před prvním představením.

 

Více informací na: www.dkvsetin.cz/tanecni-a-pohybove-kurzy.