Přijďte do Harfy objevit krásu čtyř povolání

1.4.2017, 13:00 – 2.4.2017, 19:00

I letos si Galerie Harfa pro své malé návštěvníky přichystala několik zábavných vzdělávacích víkendů, které dětem pomohou s výběrem budoucího povolání. Edukativní seriál nese název „Čím budu?“ a tento rok se koná již jeho třetí ročník. Program není určen jen dětem, zajímavé informace si díky němu odnesou i dospělí.

Celkem čtyři víkendy v tomto roce budou věnovány zajímavým profesím z různých pracovních odvětví. Na jaře se návštěvníci dozvědí, jaké je to být zahradníkem či floristou. Před prázdninami by měli být ve střehu všichni budoucí záchranáři lidských životů a příbytků před plameny, neboť se zblízka podíváme na profesi hasiče. Po prázdninách se společně podíváme do oblak, víkend je totiž určen budoucím letuškám i pilotům. Cestovní tématiku neopustíme ani na začátku zimy, tentokrát se ale přeneseme na koleje, kde si ukážeme, jakou práci zastává strojvedoucí a průvodčí.

Jako první si na své přijdou milovníci rostlin, nádherných kytic a úchvatných zahrad. Víkend 1. a 2. dubna 2017 bude edukativní seriál věnován floristům a zahradníkům. Návštěvníci se naučí vázat kytice, sázet květiny a dozví se také něco o péči, kterou musí rostlinám dát. Těšit se můžete také na výstavu bonsají, ale především na víkend plný workshopů a novinek.

Poslední víkend v červnu 24. a 25. června bude ve znamení hašení požárů. Děti i dospělí budou moci prozkoumat hasičský vůz nebo si vyzkoušet zásahový oblek a helmu. Na návštěvníky čekají i odborné kvízy, ukázky záchranných akcí a speciální přednáška pro děti o manipulaci s ohněm, ze které si pozorní posluchači odnesou diplom o absolvování protipožárního školení.

O víkendu 23. a 24. září zkušení piloti a letušky dětem prozradí, jaké je to pracovat v oblacích. Přednášku povedou odborníci na slovo vzatí, a to piloti i stevardi dopravních letadel, ale představíme vám i vojenské piloty. Děti i rodiče si budou moci prohlédnout uniformy, opravdový kokpit letadla a výstavu modelů letadel. Pro ty akčnější je připraven letecký trenažér a modelářská dílna.

Přiznejte se, koho jako malého nefascinovaly vlaky? I dnešní děti sní o tom, že se jednou stanou panem strojvůdcem nebo paní průvodčí. Pokud i vaše ratolest zbožňuje železnici, navštivte s ní Galerii Harfa poslední víkend 25. a 26. listopadu. K vidění zde budou dech beroucí exponáty, jako je model lokomotivy, její strojovna, kolejiště nebo historické uniformy. Na přednáškách pak děti dostanou informace o tomto povolání z „první ruky“.