Wohnout představují nový videoklip Tlama a 1. listopadu vydávají album Miss Maringotka

12. říjen 2018, 10:29
Wohnout představují nový videoklip Tlama a 1. listopadu vydávají album Miss Maringotka

Skupina Wohnout 1. listopadu vydává nové studiové album s názvem Miss maringotka. Do světa vysílá poslední video vlaštovku před vydáním desky - k písni Tlama. Kapela naznačuje, že se jedná o nejlepší videoklip skupiny. Posoudit můžete sami.

Natáčelo se v lednu v podzemních prostorách nemocnice Krč a pražské cukrárny u Myšáka. Celých devět měsíců trvalo vytvořit filmové efekty. V klipu si zahrála řada známých kapely, ale i herecké ikony jako je Míra Nosek, Vasil Fridrich, David Kraus nebo Karel Zima.

„Pro turisty kráčející noční Prahou bylo jistě překvapivé vidět skupinku velmi bizarních stvoření sedících u dezertů v cukrárně. Myslím, že jsme valnou část překvapili, pobavili, a mám za to, že mnozí si museli při pohledu na nás odpřisáhnout, že už musí pro tuto noc přestat pít a jít spát,“ vzpomíná na noční část natáčení herec Vasil Fridrich.

 „Klip pro kapelu Wohnout byla radost natáčet, a navíc jsou to moji kamarádi. Znal jsem i hodně lidí na natáčení. Překvapil mě hlavně režisér, který byl tak strašně „pinktlich“, že jsem to ještě nezažil. Na druhou stranu jenom on věděl, jak to bude ve výsledku vypadat a co na to potřebuje. Myslím, že výsledek ho stál hodně práce a času, ale klip jsem viděl stojí za to,“ doplňuje David Kraus.

Režie se ujal Michal Matoušek, který má mimo jiné na kontě videoklip pro legendární britské Underworld. Hlavní roli svěřil ruské herečce Lise Ross.

„Lisu jsem objevil náhodou na Institutu moderního umění v Moskvě, kde jsem soutěžil se svým videoklipem pro Lenku Dusilovou, ona tam studovala herectví. Stala se mou múzou, nafotil jsem s ní velkou sérii fotografií a čekal na vhodnou příležitost, kdy ji budu moci obsadit do klipu. Ta přišla s nabídkou Wohnoutů, kterou jsem s chutí přijal, jelikož je to jedna z mála českých populárních kapel, vůči které nemám předsudky. Navíc si stále pamatuju moment, kdy mi kamarád na střední pustil jejich píseň „Banány“ a já, ačkoliv jsem v té době poslouchal techno, jsem tenhle song jel asi týden v kuse na repeat. Tento klip je za 15 let, co se věnuji audiovizuální tvorbě dílo, kterému jsem věnoval zřejmě úplně nejvíc energie. Těším se na různorodé interpretace diváku, kteří se budou snažit rekapitulovat cože to vlastně spatřili. “

Videoklip Tlama najdete z

https://youtu.be/ZVZ9qDVCwToUIh_M

Máme na míň Tour – termíny

2.11. České Budějovice – Metropol
3.11. Rakovník – kulturní centrum, velký sál
9.11. Liberec – Lidové sady
10.11. Havlíčkův Brod – Oko
16.11. Praha – Lucerna, velký sál
24.11. Pardubice – Congress centre Palác
30.11. Hodonín – DK
1.12. Ostrava – Brickhouse
8.12. Plzeň – DEPO 2015
14.12. Zlín – Masters of Rock café
15.12. Třebíč – Roxy
21.12. Děčín – klub Bělá