Struny dětem zahájily předprodej; Minorem bude znít beatboxer En.dru, legendární Spirituál Kvintet či oblíbený Kapitán Pejsek kapely Vltava

26. srpen 2014, 16:52
Struny dětem zahájily předprodej; Minorem bude znít beatboxer En.dru, legendární Spirituál Kvintet či oblíbený Kapitán Pejsek kapely Vltava

Velký zájem o kvalitní program a věrné publikum provází již tradičně Struny dětem. To potvrzuje i skutečnost, že během pouhého jednoho dne od zahájení předprodeje je většina worskhopů a část koncertů beznadějně vyprodaná. Struny dětem otevřou od 17. až 19. října malým i velkým návštěvníkům již popáté brány do pestrého světa hudby, pohybu a nekonečné dětské fantazie.

Divadlo Minor se na jeden víkend opět stane místem, kde na zvídavé děti i jejich hravé rodiče čekají žánrově rozmanité koncerty, ale i další hudební, výtvarné, pohybové a jiné kreativní aktivity ve společnosti předních osobností domácí umělecké scény. Rodinné výpravy se mohou těšit například na legendární Spirituál Kvintet, Hu(d)bohraní v podání vynikajícího beatboxera evropského formátu Ondřeje Havlíka aka En.dru, oblíbenou Vltavu, výlet do světa swingu či na koncert tradičních moravských písniček v podání Jitky Šuranské.

„Struny dětem kladou důraz na zapojení dětí do samotného tvůrčího procesu a jsme rádi, že se do hry s dětmi zapojuje řada osobností uměleckého světa," říká Dana Syrová, výkonná ředitelka festivalu Struny podzimu, a dodává: „Cílem víkendu je, aby se děti v divadelním a uměleckém prostředí cítily jako doma a chtěly se do něj vracet."

Struny dětem opět zaplní každý kout Divadla Minor: hlavní program v jeho prostorách doplní nepřetržitá řada workshopů, dílniček a dalších aktivit, kde se děti seznámí s různými výtvarnými i řemeslnými technikami, z nichž si odnesou své osobní trofeje. Naše přední autorka komiksů Lucie Lomová ukáže, jak se z jednoduchých obrázků rodí příběhy, s Přírodovědci nahlédnou do tajemného světa pod mikroskopem a zkusí si vyrobit parfém, dozví se, jak se vymýšlí hry do mobilních telefonů nebo se naučí, jak s pomocí tvořivosti a špetky fantazie vdechnout život papíru, drátkům, provázkům a dalším zdánlivě nepotřebným věcem.

Jednotlivé programové části jsou rozděleny podle věkových kategorií od čtyř, od sedmi a od deseti let. Ti nejmladší se mohou koncertů zúčastnit na klíně. Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty a dílny bude zahájen 24. srpna. Více informací na www.strunypodzimu.cz.