Čerstvý držitel Ceny Anděl Miro Žbirka v novém klipu připomíná Formanův Konkurs i legendární Semafor

12. březen 2019, 9:37
Čerstvý držitel Ceny Anděl Miro Žbirka v novém klipu připomíná Formanův Konkurs i legendární Semafor

Nový singl Mira Žbirky Každý chce byť naj z oceněného Double Alba ve videoklipu připomíná dobu slavného Semaforu a kultovní film Miloše Formana Konkurs, který měl premiéru před 55 lety.

Stejně jako film, tak i klip se v režii Davida Žbirky natáčel v prostorách divadla a podobně jako ve filmu, i v klipu, se objeví nejznámější osobnost této scény pan Jiří Suchý.

„Jsem velmi rád, že se takto neplánovaně v klipu spojil film, který mám rád, s divadlem, jenž v historii československé hudby tolik znamenalo.  Tehdy se hudebně nadaní jedinci hledali pomocí konkurzu, dnes k tomu máme talentové soutěže. Jen jedno se nezměnilo - každý chce dokázat, že je ten NEJ. Potěšilo mě, že se David rozhodl klip takto zpracovat, a také že jsem v něm nemusel hrát hlavní roli,“ říká Miro Žbirka s úsměvem. „To, že si pan Suchý našel čas, přijal úlohu v našem klipu a umožnil nám natáčet přímo u něj v divadle, je pro mne velká čest.“

Kromě šéfa Divadla Semafor, letos slavícího šedesát let existence, v klipu účinkují muzikant Honza Horáček, herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková a syn bubeníka skupiny Olympic, youtuber a hudebník Milan Peroutka. Hlavní dívčí role zastaly mladé herečky Ester Grohová a Františka Brzobohatá.

Podobně jako Double Album má nové video i anglickou verzi s názvem Nothing Ever Rhymes jehož text napsal legendární anglický textař a básník Pete Brown.

Vstupenky na tři velké koncerty Mira Žbirky s podtitulem 40 let na scéně jsou již v prodeji. Spolu s uznávanými anglickými a americkými hudebníky během nich Miro Žbirka naživo představí poslední studiové Double Album a s dalšími exkluzivními domácími i zahraničními hosty zahraje největší hity vlastní čtyřicetileté sólové hudební kariéry.