Cena Magnesia za nejlepší studentský film: Přihlaste svůj snímek

15. říjen 2014, 14:06
Cena Magnesia za nejlepší studentský film: Přihlaste svůj snímek

Až do 31. října 2014 mají studenti filmových škol možnost ucházet se o nominaci na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film a šanci být zařazeni do kompilace DVD Czech Short Films. Vítězné dílo získá odměnu 100 000 Kč a bude slavnostně vyhlášeno v rámci hlavního večera udělování cen Českého lva.

Společnost Karlovarské minerální vody, a. s. ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) a Českým filmovým centrem každoročně uděluje Cenu Magnesia za nejlepší studentský film. Cílem tohoto ocenění je zviditelnění českého studentského filmu, podpora začínajících umělců a také motivace studentů filmových škol pro jejich další tvůrčí práci.

Uzávěrka přihlašování filmových děl je 31. 10. 2014 v 11.00, do kdy musí být snímky doručeny do kanceláře Českého filmového centra.

Veškerá filmová díla ucházející se o ocenění, zhlédne čtyřčlenná výběrová komise, složená z filmových profesionálů, teoretiků a novinářů nominovaná Českým filmovým centrem. Odborníci vyberou dvacet filmových děl postupujících do užší nominace na výroční Cenu Magnesia za nejlepší studentský film. Zároveň budou tyto snímky zařazeny do kompilace DVD Czech Short Films, které České filmové centrum již šestým rokem vydává a šíří zejména na filmových festivalech a trzích filmovým profesionálům a návštěvníkům těchto akcí.

Z dvaceti filmových děl vybraných do užší nominace zvolí členové České filmové a televizní akademie pět finalistů na ocenění. Dílo, které získá výroční Cenu Magnesia za nejlepší studentský film, bude oceněno finanční odměnou 100 000 Kč a slavnostně vyhlášeno
v rámci hlavního večera udělování cen Českého lva.

Cenu Magnesia za nejlepší studentský film roku 2013 získal snímek studenta animované tvorby na FAMU Jakuba Kouřila nazvaný Malý Cousteau. Krátký film vypráví příběh malého chlapce, který v zasněženém velkoměstě touží po mořských hlubinách. Snímek je poctou podmořskému badateli Jacquesu Cousteaovi, který byl velkým dětským hrdinou Jakuba Kouřila. Tvůrce získal cenu Magnesia již podruhé - o rok dříve si ji odnesl za svůj krátký film kombinující animaci a živé herce nazvaný M.O. 

Více informací o podmínkách a přihlašování snímků lze získat zde: http://www.filmovaakademie.cz/cz/2014/statut-cena-magnesia-2014