HORTUS MAGICUS 2015 - Festival barokní kultury v Libosadu

5.9.2015, 10:00 – 6.9.2015, 18:00

Druhý ročník Festivalu barokní kultury v kroměřížském Libosadu. Divadlo, Tanec, Kostýmy, Hry, Ohňostroj.

Cena vstupenky: 590 Kč

Slavnosti HORTUS MAGICUS s podtitulem Festival barokní kultury v kroměřížském Libosadu představí radovánky našich předků v autentických prostorách rekonstruované Květné zahrady, jedné z památek UNESCO v Kroměříži.
Ve všech prostorách zahrady si v rámci barokního festivalu Hortus Magicus užijete zpěv, hudbu, tanec, divadlo činoherní i loutkové, umění ohňostrůjců a bohatou nabídku herních aktivit pro děti i dospělé.

Po téměř tříleté obnově se v loňském roce návštěvníkům otevřely také nové části Květné zahrady, jako jsou Králičí kopec, Ptáčnice, Pstruží rybníky či Holandská a Pomerančová zahrada.
Barokní hudba a tanec, divadlo čerpající z původních raně novověkých her, krása dřevěných marionet, ohňostroj dle původní ikonografie a konečně hry, to vše neodmyslitelně patří k místu trávení volného času – Libosadu. Nahlédněte s námi do časů alonžových paruk, hedvábných punčoch, brokátů a krajek!

Květná zahrada se v sobotu otevře v 10:00 a zavírat se bude ve 23:00. V neděli se otevírá v 9:00 a zavírá v 18:00. Na své si přijdou opravdu všechny generace. Atmosféru Květné zahrady neboli Libosadu si jistě užijete stejně tak jako hosté biskupa Karla z Lichtenschteinu-Castelcorna před více než třemi staletími.

Ticketstream